Home

Foto & video laatste update:28 jan 2020

Nieuwsfoto’s: op de trekker naar de uitreiking

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van vorige week van over de hele wereld.

Foto

 • Een koud klusje in de winter: de kalverhokken schoonmaken met de hogedrukspuit. Guido Lemlijn zorgt ervoor dat de nieuwe lichting kalveren op de melkveehouderij in het Zuid-Limburgse Terlinden weer een schoon hok hebben. - Foto: Twan Wiermans

  Een koud klusje in de winter: de kalverhokken schoonmaken met de hogedrukspuit. Guido Lemlijn zorgt ervoor dat de nieuwe lichting kalveren op de melkveehouderij in het Zuid-Limburgse Terlinden weer een schoon hok hebben. - Foto: Twan Wiermans

 • Boerenfans van Agractie kwamen donderdagavond 23 januari met de trekker naar De Balie in Amsterdam, waar de prijsuitreiking van de Issueaward plaatsvond. Agractie heeft de prijs ook mee naar huisgenomen. - Foto: ANP

  Boerenfans van Agractie kwamen donderdagavond 23 januari met de trekker naar De Balie in Amsterdam, waar de prijsuitreiking van de Issueaward plaatsvond. Agractie heeft de prijs ook mee naar huisgenomen. - Foto: ANP

 • Het vleesvee loopt buiten op de uitgestrekte velden in de Amerikaanse staat Texas. - Foto: EPA

  Het vleesvee loopt buiten op de uitgestrekte velden in de Amerikaanse staat Texas. - Foto: EPA

 • De Landbouw Vakbeurs in Noord-
Nederland vindt dit jaar voor het eerst in Groningen plaats. Na jaren Assen als locatie koos de organisator voor een andere plaats om de ‘onafhankelijkheid van de beurs te garanderen’. De organisatie verwachtte tussen de 8.000 en 10.000 bezoekers op de driedaagse beurs, waar 115 exposanten staan. Donderdag 23 januari was de laatste beursdag.

  De Landbouw Vakbeurs in Noord- Nederland vindt dit jaar voor het eerst in Groningen plaats. Na jaren Assen als locatie koos de organisator voor een andere plaats om de ‘onafhankelijkheid van de beurs te garanderen’. De organisatie verwachtte tussen de 8.000 en 10.000 bezoekers op de driedaagse beurs, waar 115 exposanten staan. Donderdag 23 januari was de laatste beursdag.

 • Activisten van Greenpeace gingen een dag na de boerenprotesten in meerdere (grote) Duitse steden ook de straat op. Ze vinden juist dat er meer klimaat- en milieumaatregelen voor de Duitse landbouw moeten komen. – Foto: EPA

  Activisten van Greenpeace gingen een dag na de boerenprotesten in meerdere (grote) Duitse steden ook de straat op. Ze vinden juist dat er meer klimaat- en milieumaatregelen voor de Duitse landbouw moeten komen. – Foto: EPA

 • De Duitse boeren hielden met een aantal trekkers een tegendemonstratie, ze zijn het niet eens met de acties van Greenpeace. - Foto: AFP

  De Duitse boeren hielden met een aantal trekkers een tegendemonstratie, ze zijn het niet eens met de acties van Greenpeace. - Foto: AFP

 • Een jaarlijkst tafereel op de Dam in Amsterdam: gratis tulpenplukken. Als aftrap van het tulpenseizoen, georganiseerd door tulpenkwekers en vrijwilligers. - Foto: ANP

  Een jaarlijkst tafereel op de Dam in Amsterdam: gratis tulpenplukken. Als aftrap van het tulpenseizoen, georganiseerd door tulpenkwekers en vrijwilligers. - Foto: ANP

 • Hendrik Glazenburg heeft voor het laatst een nieuwe koppel kuikens in zijn vleeskuikenstal, met uitloop verwelkomd. Na deze 17.000 stuks stopt hij de pluimveetak en gaat hij door met het akkerbouwdeel op de Groningse klei in Vriescheloo. – Foto: Koos van der Spek

  Hendrik Glazenburg heeft voor het laatst een nieuwe koppel kuikens in zijn vleeskuikenstal, met uitloop verwelkomd. Na deze 17.000 stuks stopt hij de pluimveetak en gaat hij door met het akkerbouwdeel op de Groningse klei in Vriescheloo. – Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.