Home

Foto & video

Nieuwsfoto’s: in sneltreinvaart door met de oogst

Selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Het appelplukseizoen is begonnen. Met de drone wordt het pluktreintje met Elstars van teler Bert den Haan in Kerk Avezaath vastgelegd. - Foto: ANP

  Het appelplukseizoen is begonnen. Met de drone wordt het pluktreintje met Elstars van teler Bert den Haan in Kerk Avezaath vastgelegd. - Foto: ANP

 • Dit is haan Maurice met zijn eigenaar. Het dier is in Frankrijk bijna een held, die symbool staat voor de spanningen tussen stad en platteland. De buren van de vrouw vonden namelijk dat het dier te veel herrie maakte en dus weg moest. Maar goed nieuws voor Maurice: de rechtbank vindt dat de haan mag blijven. - Foto: AFP

  Dit is haan Maurice met zijn eigenaar. Het dier is in Frankrijk bijna een held, die symbool staat voor de spanningen tussen stad en platteland. De buren van de vrouw vonden namelijk dat het dier te veel herrie maakte en dus weg moest. Maar goed nieuws voor Maurice: de rechtbank vindt dat de haan mag blijven. - Foto: AFP

 • Op de eerste boerendag voor melkveehouders die Agrifirm bij maatschap Tamminga in Friesland hield, was veel belangstelling voor de workshop grasteelt. Teeltbegeleider Arie van der Wal vertelde vol vuur over de valkuilen in grasteelt en hij gaf handige tips. Zo zijn alle goede grassen rood aan de onderzijde, dat is makkelijker determineren dan wat velen tijdens de landbouwschool moesten doen. De eerste boerendag trok ongeveer 90 bezoekers, die 3 van 6 workshops konden bezoeken. De komende maanden zijn er door het hele land vergelijkbare boerendagen. - Foto: Mark Pasveer

  Op de eerste boerendag voor melkveehouders die Agrifirm bij maatschap Tamminga in Friesland hield, was veel belangstelling voor de workshop grasteelt. Teeltbegeleider Arie van der Wal vertelde vol vuur over de valkuilen in grasteelt en hij gaf handige tips. Zo zijn alle goede grassen rood aan de onderzijde, dat is makkelijker determineren dan wat velen tijdens de landbouwschool moesten doen. De eerste boerendag trok ongeveer 90 bezoekers, die 3 van 6 workshops konden bezoeken. De komende maanden zijn er door het hele land vergelijkbare boerendagen. - Foto: Mark Pasveer

 • Het gebruik van een zelfrijdende trekker is uit den boze, maar een hulpmotortje voor de balenpers is wel toegestaan. De Amish in Bonduel, in de Amerikaanse staat Wisconsin, werken nog veelal met het paard, op de traditionele manier. Daar heeft deze jonge boer, Alvin Beachy, ook het meeste vertrouwen in. “Deze manier van boeren is transparant en kleinschalig, dat zien de mensen graag.” - Foto Mark Pasveer

  Het gebruik van een zelfrijdende trekker is uit den boze, maar een hulpmotortje voor de balenpers is wel toegestaan. De Amish in Bonduel, in de Amerikaanse staat Wisconsin, werken nog veelal met het paard, op de traditionele manier. Daar heeft deze jonge boer, Alvin Beachy, ook het meeste vertrouwen in. “Deze manier van boeren is transparant en kleinschalig, dat zien de mensen graag.” - Foto Mark Pasveer

 • Ook de peren zijn rijp om te plukken. Twee fruittelers in de Betuwe, De Vree Fruit en zijn collega Vreening, beide in Dodewaard, doen dat met behulp van vrijwilligers. Deze mensen krijgen voor elke volle bak een bedrag voor een goed doel naar keuze. Op deze manier zijn 80 vrijwilligers aan het werk. - Foto: VidiPhoto

  Ook de peren zijn rijp om te plukken. Twee fruittelers in de Betuwe, De Vree Fruit en zijn collega Vreening, beide in Dodewaard, doen dat met behulp van vrijwilligers. Deze mensen krijgen voor elke volle bak een bedrag voor een goed doel naar keuze. Op deze manier zijn 80 vrijwilligers aan het werk. - Foto: VidiPhoto

 • De uien worden opgeladen met een aangepaste aardappelrooier, zodat de uien niet zo beschadigen. Het opstarten was nogal wat werk, merkt Kor Werkman in Bellingwolde (Gr), maar 4,5 hectare ging allemaal succesvol in vrachtwagens op weg naar de verwerker. - Foto: Koos van der Spek

  De uien worden opgeladen met een aangepaste aardappelrooier, zodat de uien niet zo beschadigen. Het opstarten was nogal wat werk, merkt Kor Werkman in Bellingwolde (Gr), maar 4,5 hectare ging allemaal succesvol in vrachtwagens op weg naar de verwerker. - Foto: Koos van der Spek

 • Bert Groenhage is alvast begonnen aan het klaar maken voor het volgend seizoen. De planning is dat er volgend jaar aardappelen op komen. De grond is droog, dus de 6-schaar wentelploeg gaat soepel door de grond heen. - Foto: Koos van der Spek

  Bert Groenhage is alvast begonnen aan het klaar maken voor het volgend seizoen. De planning is dat er volgend jaar aardappelen op komen. De grond is droog, dus de 6-schaar wentelploeg gaat soepel door de grond heen. - Foto: Koos van der Spek

 • Maisteler Richardson heeft dit jaar een maisdoolhof gemaakt in een wel heel bijzondere vorm. Het doolhof is een ode aan de Apollo 11, die 50 jaar geleden op de maan landde. Het maisdoolhof is 28 acres, iets meer dan 11 hectare groot. - Foto EPA

  Maisteler Richardson heeft dit jaar een maisdoolhof gemaakt in een wel heel bijzondere vorm. Het doolhof is een ode aan de Apollo 11, die 50 jaar geleden op de maan landde. Het maisdoolhof is 28 acres, iets meer dan 11 hectare groot. - Foto EPA

 • Akkerbouwbedrijf maatschap Krabben-
Renken probeert zijn splinternieuwe 4-rijige aardappelrooier voor het eerst uit bij collegaboer De Winter in Oudeschans (Gr.). De nieuwe rooier is een zelfrijder van DeWulf en hij begint zijn werkzame leven in de zetmeelaardappelen. Op de Groningse klei zijn de aardappelen net wat vroeger, dus kan dat nog mooi voor de eigen oogst. - Foto: Koos van der Spek

  Akkerbouwbedrijf maatschap Krabben- Renken probeert zijn splinternieuwe 4-rijige aardappelrooier voor het eerst uit bij collegaboer De Winter in Oudeschans (Gr.). De nieuwe rooier is een zelfrijder van DeWulf en hij begint zijn werkzame leven in de zetmeelaardappelen. Op de Groningse klei zijn de aardappelen net wat vroeger, dus kan dat nog mooi voor de eigen oogst. - Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.