Home

Foto & video

Nieuwsfoto's: onderbroekenlol en volop voorjaarswerk

Een selectie van agrarische nieuwsfoto's van de afgelopen week.

Foto

 • Onderbroekenlol met een serieuze ondertoon. Tulpenkweker Tom Groot graaft woensdag 17 april samen met studenten van het Clusius College uit Hoorn katoenen onderbroeken in aan de rand van een bloeiend tulpenveld in Nieuwe Niedorp. De eerste Soil Your Undies Challenge vraagt aandacht voor een gezond bodemleven. De onderbroeken worden na 2 maanden weer opgegraven. Als de onderbroek dan vol gaten zit en ondraagbaar is, is er sprake van een actief en gezond bodemleven. Is de onderbroek na die tijd nog ‘draagbaar’, dan is de bodem niet in optimale conditie en dient er organische grondverbetering plaats te vinden. In het hele land doen bollentelers hetzelfde. - Foto: Vidiphoto

  Onderbroekenlol met een serieuze ondertoon. Tulpenkweker Tom Groot graaft woensdag 17 april samen met studenten van het Clusius College uit Hoorn katoenen onderbroeken in aan de rand van een bloeiend tulpenveld in Nieuwe Niedorp. De eerste Soil Your Undies Challenge vraagt aandacht voor een gezond bodemleven. De onderbroeken worden na 2 maanden weer opgegraven. Als de onderbroek dan vol gaten zit en ondraagbaar is, is er sprake van een actief en gezond bodemleven. Is de onderbroek na die tijd nog ‘draagbaar’, dan is de bodem niet in optimale conditie en dient er organische grondverbetering plaats te vinden. In het hele land doen bollentelers hetzelfde. - Foto: Vidiphoto

 • Varkenshouder Bart Keustermans uit Alphen (N-Br.) is uitgeroepen tot Agrarisch Innovator van het jaar. Hij kreeg deze titel voor de door hem ontwikkelde warmtewisselaar voor varkensstallen. Deze werkt via een glazen kanaal in het centrale afzuigkanaal bovenin zijn varkensstal. De award is een initiatief van Boerderij en ForFarmers en werd uitgereikt tijdens de Agri Duurzaamheidsdag, een congres over verduurzaming van de agrarische sector, afgelopen donderdag in Klarenbeek. Naast hem op de foto zijn ouders Rikie en Frans. - Foto: Koos Groenewold

  Varkenshouder Bart Keustermans uit Alphen (N-Br.) is uitgeroepen tot Agrarisch Innovator van het jaar. Hij kreeg deze titel voor de door hem ontwikkelde warmtewisselaar voor varkensstallen. Deze werkt via een glazen kanaal in het centrale afzuigkanaal bovenin zijn varkensstal. De award is een initiatief van Boerderij en ForFarmers en werd uitgereikt tijdens de Agri Duurzaamheidsdag, een congres over verduurzaming van de agrarische sector, afgelopen donderdag in Klarenbeek. Naast hem op de foto zijn ouders Rikie en Frans. - Foto: Koos Groenewold

 • Aan het eind van de week zomerse temperaturen van 25 graden, maar de week begon met nachtvorst. Fruittelers zetten alle zeilen bij om schade te voorkomen, zoals hier in Noordbroek. Gerrit Bosschaart heeft de beregening aan gezet. om de bloesem van zijn fruitbomen te beschermen en dat was maar goed ook de temperatuur ging naar – 4,5 graden. - Foto: Koos van der Spek

  Aan het eind van de week zomerse temperaturen van 25 graden, maar de week begon met nachtvorst. Fruittelers zetten alle zeilen bij om schade te voorkomen, zoals hier in Noordbroek. Gerrit Bosschaart heeft de beregening aan gezet. om de bloesem van zijn fruitbomen te beschermen en dat was maar goed ook de temperatuur ging naar – 4,5 graden. - Foto: Koos van der Spek

 • Door het mooie voorjaarsweer is de eerste snede dit jaar vroeg. Hier is veehouder Henk Kloosterman de eerste 15 hectare ingekuild. Het gaat om een perceel waar in 2018 mais gestaan heeft. Loonwerker Sandee uit Onstwedde heeft het gras ingekuild en daarbij heeft hij een nieuwe combinatie voor het eerst gebruikt; een JCB-shovel met een kuilverdeler. - Foto: Koos van der Spek

  Door het mooie voorjaarsweer is de eerste snede dit jaar vroeg. Hier is veehouder Henk Kloosterman de eerste 15 hectare ingekuild. Het gaat om een perceel waar in 2018 mais gestaan heeft. Loonwerker Sandee uit Onstwedde heeft het gras ingekuild en daarbij heeft hij een nieuwe combinatie voor het eerst gebruikt; een JCB-shovel met een kuilverdeler. - Foto: Koos van der Spek

 • Het voorjaarswerk gaat snel dit jaar. Hier is Anne Willem Dallinga bezig met aardappelpoten op een perceel van 13 hectare. Bij het poten krijgen de aardappelen vloeibare kunstmest in de rug erbij. Het is op de klei ook al droog, gezien de stofwolken. Het zicht is slecht waardoor de chauffeur blij is met de gps. - Foto: Koos van der Spek

  Het voorjaarswerk gaat snel dit jaar. Hier is Anne Willem Dallinga bezig met aardappelpoten op een perceel van 13 hectare. Bij het poten krijgen de aardappelen vloeibare kunstmest in de rug erbij. Het is op de klei ook al droog, gezien de stofwolken. Het zicht is slecht waardoor de chauffeur blij is met de gps. - Foto: Koos van der Spek

 • Het is droog en het vaste oostenwindweer maakt het alleen maar droger. Veel paasvuren zijn vanwege gevaar voor natuurbranden afgelast. Hier in Dijkerhoek (Ov.) is de opbouw van het paasvuur stilgelegd. Paasvuurbouwers breken de steigers af. De bouwers strijden jaarlijks om het grootste en mooiste paasvuur van de streek te bouwen. - Foto: ANP

  Het is droog en het vaste oostenwindweer maakt het alleen maar droger. Veel paasvuren zijn vanwege gevaar voor natuurbranden afgelast. Hier in Dijkerhoek (Ov.) is de opbouw van het paasvuur stilgelegd. Paasvuurbouwers breken de steigers af. De bouwers strijden jaarlijks om het grootste en mooiste paasvuur van de streek te bouwen. - Foto: ANP

 • Imkers plaatsen bijenkasten bij een perceel koolzaad. De koolzaad komt nu net in bloei. De bijen zorgen voor bestuiving. Van diverse imkers komen hier 20 bijenkasten. - Foto: Koos van der Spek

  Imkers plaatsen bijenkasten bij een perceel koolzaad. De koolzaad komt nu net in bloei. De bijen zorgen voor bestuiving. Van diverse imkers komen hier 20 bijenkasten. - Foto: Koos van der Spek

 • Een belangrijke rechtszaak over fipronil, afgelopen maandag. LTO, 124 pluimveehouders en de NVP tegen de overheid. Zij vinden dat e NVWA tijdens de fipronil-crisis onrechtmatig heeft gehandeld. 3 rechters buigen zich over de zaak. Uitspraak op 10 juli. - Foto: Roel Dijkstra

  Een belangrijke rechtszaak over fipronil, afgelopen maandag. LTO, 124 pluimveehouders en de NVP tegen de overheid. Zij vinden dat e NVWA tijdens de fipronil-crisis onrechtmatig heeft gehandeld. 3 rechters buigen zich over de zaak. Uitspraak op 10 juli. - Foto: Roel Dijkstra

Of registreer je om te kunnen reageren.