Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: boze boeren op het plein

Een selectie van agrarische nieuwsfoto’s uit binnen- en buitenland van de afgelopen week.

Foto

 • Ruim 6.000 Duitse boeren protesteerden op de Domplatz in Münster (D) tegen de aanscherping van het mestbeleid. Op spandoeken staan leuzen als ‘Ist der landwirt tot, gibt es kein Brot’, oftewel, zonder de landbouw geen brood. Landbouwminister Julia Klöckner stond de boeren te woord en legde uit hoe ze boeren gaat ondersteunen bij de uitvoering van de nieuwe maatregelen. - Foto: TopAgrar/Ralf Heil

  Ruim 6.000 Duitse boeren protesteerden op de Domplatz in Münster (D) tegen de aanscherping van het mestbeleid. Op spandoeken staan leuzen als ‘Ist der landwirt tot, gibt es kein Brot’, oftewel, zonder de landbouw geen brood. Landbouwminister Julia Klöckner stond de boeren te woord en legde uit hoe ze boeren gaat ondersteunen bij de uitvoering van de nieuwe maatregelen. - Foto: TopAgrar/Ralf Heil

 • Medewerker Arjan Hofstee van SPNA-proefboerderij Ebelsheerd controleert hoe het uienzaad van de rassendemo in de grond ligt. De grond ligt er zo hobbelig bij, omdat de eg voor het zaaien uit het korstje brak en opzij schoof. “De zaadjes liggen mooi toegedekt op vochtige ondergrond.” Ebelsheerd legt 10 rassen naast elkaar op initiatief van uienhandel Gebroeders Van Liere. - Foto: Koos van der Spek

  Medewerker Arjan Hofstee van SPNA-proefboerderij Ebelsheerd controleert hoe het uienzaad van de rassendemo in de grond ligt. De grond ligt er zo hobbelig bij, omdat de eg voor het zaaien uit het korstje brak en opzij schoof. “De zaadjes liggen mooi toegedekt op vochtige ondergrond.” Ebelsheerd legt 10 rassen naast elkaar op initiatief van uienhandel Gebroeders Van Liere. - Foto: Koos van der Spek

 • Ook in Albanië zijn boeren de straat op gegaan. Ze lieten de melk op straat lopen en gooiden met groente. Ze zijn boos op de overheid omdat ze bang zijn failliet te gaan aan hoge belastingen en brandstofkosten. De overheid moet ze daarbij helpen. - Foto: EPA

  Ook in Albanië zijn boeren de straat op gegaan. Ze lieten de melk op straat lopen en gooiden met groente. Ze zijn boos op de overheid omdat ze bang zijn failliet te gaan aan hoge belastingen en brandstofkosten. De overheid moet ze daarbij helpen. - Foto: EPA

 • In Hannover stonden boeren afgelopen dinsdag ook te demonstreren tegen het Duitse mestbeleid. "Praat met boeren, in plaats van over boeren', vinden ze. - Foto: DPA

  In Hannover stonden boeren afgelopen dinsdag ook te demonstreren tegen het Duitse mestbeleid. "Praat met boeren, in plaats van over boeren', vinden ze. - Foto: DPA

 • Zo tegen Pasen rollen de eieren weer van de band. Legpluimveehouders in Oostenrijk laten de eieren bij de verpakker door een verfbad gaan. In 6 verschillende kleuren liggen de eieren dan binnenkort in de schappen. - Foto: EPA

  Zo tegen Pasen rollen de eieren weer van de band. Legpluimveehouders in Oostenrijk laten de eieren bij de verpakker door een verfbad gaan. In 6 verschillende kleuren liggen de eieren dan binnenkort in de schappen. - Foto: EPA

 • In Hongarije is het nog altijd erg droog, dat is te zien tijdens het ploegen op dit veld vlakbij het dorp Foldes. - Foto: EPA

  In Hongarije is het nog altijd erg droog, dat is te zien tijdens het ploegen op dit veld vlakbij het dorp Foldes. - Foto: EPA

 • Loonbedrijf Ras rijdt drijfmest uit op een perceel wintertarwe van akkerbouwer Koos Naaijer in Scheemda (Gr.). - Foto: Koos van der Spek

  Loonbedrijf Ras rijdt drijfmest uit op een perceel wintertarwe van akkerbouwer Koos Naaijer in Scheemda (Gr.). - Foto: Koos van der Spek

 • Onder de windmolens in de Eemspolder probeert Van Os voor het eerst de nieuwe Schijveneg uit. Hierna is het perceel klaar voor het inzaaien. Hier komt straks haver staan - Foto: Koos van der Spek

  Onder de windmolens in de Eemspolder probeert Van Os voor het eerst de nieuwe Schijveneg uit. Hierna is het perceel klaar voor het inzaaien. Hier komt straks haver staan - Foto: Koos van der Spek

 • Met het slepen van het grasland creeert Van Loo uit Berg en Terblijt (Limburg) een mooi streepjespatroon op het perceel. - Foto: Twan Wiermans

  Met het slepen van het grasland creeert Van Loo uit Berg en Terblijt (Limburg) een mooi streepjespatroon op het perceel. - Foto: Twan Wiermans

Of registreer je om te kunnen reageren.