Home

Foto & video 2 reacties

Nieuwsfoto‘s: ‘Siberische’ kou en een preek voor Franse boeren

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • De ‘Syberische Beer’ bezocht deze week Nederland. In Groot Brittannië werd het winterse weer van de afgelopen week bestempeld als ‘The beast from the East’, het beest uit het oosten. Conclusie: het is koud in Europa. Deze runderen in Denby Dale, in het noorden van Engeland, lijken er geen last van te hebben. Foto: AFP

  De ‘Syberische Beer’ bezocht deze week Nederland. In Groot Brittannië werd het winterse weer van de afgelopen week bestempeld als ‘The beast from the East’, het beest uit het oosten. Conclusie: het is koud in Europa. Deze runderen in Denby Dale, in het noorden van Engeland, lijken er geen last van te hebben. Foto: AFP

 • Ook in Frankrijk is het winterse weer neergedaald. Deze wijngaard in de buurt van de stad Bordeaux ligt verstopt onder een laagje sneeuw. Foto: AFP

  Ook in Frankrijk is het winterse weer neergedaald. Deze wijngaard in de buurt van de stad Bordeaux ligt verstopt onder een laagje sneeuw. Foto: AFP

 • Om het melken in de kou wat aangenamer te maken, heeft Jan van de Lagemaat in Woudenberg een paar kleine gaskapjes hangen. “Echt warm wordt het natuurlijk niet in de melkstal bij min 8 graden in de nacht. Maar zo zijn toch de scherpste koude kantjes er af”, ervaart zoon Carlo. Foto: Ton Kastermans

  Om het melken in de kou wat aangenamer te maken, heeft Jan van de Lagemaat in Woudenberg een paar kleine gaskapjes hangen. “Echt warm wordt het natuurlijk niet in de melkstal bij min 8 graden in de nacht. Maar zo zijn toch de scherpste koude kantjes er af”, ervaart zoon Carlo. Foto: Ton Kastermans

 • Aan de andere kant van de wereld is het weer ietsje anders. Deze boer in India loopt over een uitgedroogd veld met zijn vee. Foto: AFP

  Aan de andere kant van de wereld is het weer ietsje anders. Deze boer in India loopt over een uitgedroogd veld met zijn vee. Foto: AFP

 • De meteorologische lente is donderdag 1 maart begonnen, maar het weer denkt daar nog even anders over. Het kwik kwam afgelopen week ’s nachts ver onder het nulpunt. Fruitteler Wim Notermans in het Limburgse Noorbeek dekt daarom zijn aardbeienplanten af met folie. Ook zijn de Conference-perenbomen kregen van Notermans een warme jas tegen de vrieskou, in de vorm van een laagje compost rondom de boomstammen. Hiermee slaat de fruitteler twee vliegen in één klap: ook het bodemleven profiteert van de compost. Foto: Twan Wiermans

  De meteorologische lente is donderdag 1 maart begonnen, maar het weer denkt daar nog even anders over. Het kwik kwam afgelopen week ’s nachts ver onder het nulpunt. Fruitteler Wim Notermans in het Limburgse Noorbeek dekt daarom zijn aardbeienplanten af met folie. Ook zijn de Conference-perenbomen kregen van Notermans een warme jas tegen de vrieskou, in de vorm van een laagje compost rondom de boomstammen. Hiermee slaat de fruitteler twee vliegen in één klap: ook het bodemleven profiteert van de compost. Foto: Twan Wiermans

 • De Franse president Emmanuel Macron was deze week aanwezig op de Salon International de l’Agriculture en sprak de Franse boeren toe. De president vindt dat boeren moeten moderniseren en innoveren. Hij is voorstander van het GLB, zodat de boeren een goed inkomen verdienen, maar vindt tegelijk dat boeren niet kunnen verwachten dat de EU maar geld blijft pompen in de Franse landbouw. Macron eist dat de Franse boeren een omslag maken en stoppen met het vele protesteren. Foto: ANP

  De Franse president Emmanuel Macron was deze week aanwezig op de Salon International de l’Agriculture en sprak de Franse boeren toe. De president vindt dat boeren moeten moderniseren en innoveren. Hij is voorstander van het GLB, zodat de boeren een goed inkomen verdienen, maar vindt tegelijk dat boeren niet kunnen verwachten dat de EU maar geld blijft pompen in de Franse landbouw. Macron eist dat de Franse boeren een omslag maken en stoppen met het vele protesteren. Foto: ANP

 • Een bijzonder gezicht aan het eind van de winter: maïs hakselen. Door de natte omstandigheden kon melkveehouder Kees Simons de mais niet van het land halen, de vorst maakt dit nu een stuk makkelijker. De planten zijn inmiddels dood en droog, het gewas gaat als CCM de slurf in. De veehouder wist zo toch nog 10 ton per hectare van het land te halen. Foto: Koos van der Spek

  Een bijzonder gezicht aan het eind van de winter: maïs hakselen. Door de natte omstandigheden kon melkveehouder Kees Simons de mais niet van het land halen, de vorst maakt dit nu een stuk makkelijker. De planten zijn inmiddels dood en droog, het gewas gaat als CCM de slurf in. De veehouder wist zo toch nog 10 ton per hectare van het land te halen. Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • moi !

  De mais op de laatste foto staat er nog redelijk op.

 • koestal

  Wintersport of winterleed,ik mis de preek

Of registreer je om te kunnen reageren.