Home

Foto & video 2 reacties

Nieuwsfoto’s: duwen tegen omgewaaide platanen

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Boomkweker Otto van Setten uit Opheusden (Gld.) is bezig zijn omgewaaide jonge platanen weer recht te zetten. Door de storm van afgelopen week waren deze bijna allemaal omgewaaid. Omdat de bomen nog volop in het blad staan en bij de boomkweker niet diep wortelen, waren ze een makkelijke prooi voor de eerste najaarsstorm. Bij een deel van de platanen zijn de stammen gebroken en die moeten als verloren worden beschouwd. - Foto: Vidiphoto

  Boomkweker Otto van Setten uit Opheusden (Gld.) is bezig zijn omgewaaide jonge platanen weer recht te zetten. Door de storm van afgelopen week waren deze bijna allemaal omgewaaid. Omdat de bomen nog volop in het blad staan en bij de boomkweker niet diep wortelen, waren ze een makkelijke prooi voor de eerste najaarsstorm. Bij een deel van de platanen zijn de stammen gebroken en die moeten als verloren worden beschouwd. - Foto: Vidiphoto

 • Een Palestijnse boer is bezig zijn druiven te oogsten in een wijngaard in de buurt van het dorp Beit Ummar. Het dorp ligt op de West Bank vlakbij Hebron. Hebron is bekend om zijn druiven er zijn vele wijngaarden. - Foto: EPA

  Een Palestijnse boer is bezig zijn druiven te oogsten in een wijngaard in de buurt van het dorp Beit Ummar. Het dorp ligt op de West Bank vlakbij Hebron. Hebron is bekend om zijn druiven er zijn vele wijngaarden. - Foto: EPA

 • Bij een grote brand is een graanloods aan de Industrieweg in Emmeloord in de as gelegd. De oude loods van Agrifirm is compleet verwoest. Alleen de muren staan nog deels overeind. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer een dag na de brand nog niets zeggen. Na metingen van de brandweer bleek dat er ook geen asbest was vrijgekomen in de omgeving. De politie is donderdagochtend een buurtonderzoek gestart en hebben camerabeelden bij bedrijven bekeken. Enkele rechercheurs zullen de brandoorzaak gaan onderzoeken.
Sloopbedrijf Puinkorrel uit Kampen gaat de restanten van het pand slopen. Eerst wordt de vier ton gerst, welke opgeslagen lag in het gebouw, naar buiten gebracht. Ook dit viel ten prooi aan de vlammen. - Foto: GinoPress

  Bij een grote brand is een graanloods aan de Industrieweg in Emmeloord in de as gelegd. De oude loods van Agrifirm is compleet verwoest. Alleen de muren staan nog deels overeind. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer een dag na de brand nog niets zeggen. Na metingen van de brandweer bleek dat er ook geen asbest was vrijgekomen in de omgeving. De politie is donderdagochtend een buurtonderzoek gestart en hebben camerabeelden bij bedrijven bekeken. Enkele rechercheurs zullen de brandoorzaak gaan onderzoeken. Sloopbedrijf Puinkorrel uit Kampen gaat de restanten van het pand slopen. Eerst wordt de vier ton gerst, welke opgeslagen lag in het gebouw, naar buiten gebracht. Ook dit viel ten prooi aan de vlammen. - Foto: GinoPress

 • Afgelopen week was de tweede Internationale actiedag tegen verre veetransporten. In 33 landen deden 67 organisaties mee met meer dan 100 acties en evenementen. De deelnemers vragen aandacht voor het dierenleed tijdens verre veetransporten. Initiatiefnemer is dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF). In Parijs werd een gigantisch spandoek over de Seine gespannen, met de oproep te stoppen met dergelijke veetransporten. - Foto: CIWF

  Afgelopen week was de tweede Internationale actiedag tegen verre veetransporten. In 33 landen deden 67 organisaties mee met meer dan 100 acties en evenementen. De deelnemers vragen aandacht voor het dierenleed tijdens verre veetransporten. Initiatiefnemer is dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF). In Parijs werd een gigantisch spandoek over de Seine gespannen, met de oproep te stoppen met dergelijke veetransporten. - Foto: CIWF

 • Ook in London gingen veel mensen de straat op om te demonstreren tegen verre dierstransporten. - Foto: CIWF

  Ook in London gingen veel mensen de straat op om te demonstreren tegen verre dierstransporten. - Foto: CIWF

 • Ook in Polen uitten een paar mensen hun ongenoegen over de veetransporten. - Foto: CIWF

  Ook in Polen uitten een paar mensen hun ongenoegen over de veetransporten. - Foto: CIWF

 • Loonwerker Weiman uit Ommeren (Gld.) ploegt zich door de platgeslagen maïs van melkveehouder Jan-Willem van Rooijen uit Dodewaard (Gld.). Zeker de helft van de 31 hectare mais is door de storm van woensdag verwoest, ruim een week voordat de oogst van start zou gaan. Door vervroegd te hakselen heeft de veehouder nog zoveel mogelijk van de geplette mais geprobeerd te redden. 
Bij Interpolis kwamen verdeeld over het land donderdag een tiental meldingen binnen over schade in mais, bij verzekeraar Agriver zo’n 70. Opvallend is dat het vooral gaat om meldingen langs de oostgrens. 
Zowel Agrifirm als ForFarmers signaleren dat het probleem zich verspreid over het land en zeer lokaal heeft gemanifesteerd. Vooral de mais in Noord-Holland kreeg het zwaar te verduren. Ook uit de Achterhoek, Salland, Twente en het Rivierengebied komen meldingen van schade. Foto: Vidiphoto

  Loonwerker Weiman uit Ommeren (Gld.) ploegt zich door de platgeslagen maïs van melkveehouder Jan-Willem van Rooijen uit Dodewaard (Gld.). Zeker de helft van de 31 hectare mais is door de storm van woensdag verwoest, ruim een week voordat de oogst van start zou gaan. Door vervroegd te hakselen heeft de veehouder nog zoveel mogelijk van de geplette mais geprobeerd te redden. Bij Interpolis kwamen verdeeld over het land donderdag een tiental meldingen binnen over schade in mais, bij verzekeraar Agriver zo’n 70. Opvallend is dat het vooral gaat om meldingen langs de oostgrens. Zowel Agrifirm als ForFarmers signaleren dat het probleem zich verspreid over het land en zeer lokaal heeft gemanifesteerd. Vooral de mais in Noord-Holland kreeg het zwaar te verduren. Ook uit de Achterhoek, Salland, Twente en het Rivierengebied komen meldingen van schade. Foto: Vidiphoto

 • De Franse landbouwminister Stephane Travert praat met demonstrerende boeren die lid zijn van de boerenvakbonden 'Coordination Rurale' en 'Confederation Paysanne'. De boeren zochten de minister op toen hij een bezoek bracht aan de SPACE in Rennes, één van de grootste veehouderijbeurzen van Europa. - Foto: AFP

  De Franse landbouwminister Stephane Travert praat met demonstrerende boeren die lid zijn van de boerenvakbonden 'Coordination Rurale' en 'Confederation Paysanne'. De boeren zochten de minister op toen hij een bezoek bracht aan de SPACE in Rennes, één van de grootste veehouderijbeurzen van Europa. - Foto: AFP

 • Donderdag ontstond er even na acht uur 's morgen een levensgevaarlijke situatie op de N860 tussen Kolham en Waterhuizen. Ter plaatse waren koeien losgebroken uit een weiland en liepen de doorgaande weg op. Passanten hebben samen met de politie de koeien teruggedreven naar het weiland. - Foto: GinoPress

  Donderdag ontstond er even na acht uur 's morgen een levensgevaarlijke situatie op de N860 tussen Kolham en Waterhuizen. Ter plaatse waren koeien losgebroken uit een weiland en liepen de doorgaande weg op. Passanten hebben samen met de politie de koeien teruggedreven naar het weiland. - Foto: GinoPress

 • Een jongen loopt achter een kudde koeien in het Zuid- Duitse Pfronten. Tijdens het Allgaeuer Viehscheid drijven boeren hun koeien vanuit de bergen naar het dal. - Foto: AFP

  Een jongen loopt achter een kudde koeien in het Zuid- Duitse Pfronten. Tijdens het Allgaeuer Viehscheid drijven boeren hun koeien vanuit de bergen naar het dal. - Foto: AFP

 • Juriën Bakker, medewerker van aannemersbedrijf Brondijk uit Sappemeer, is bezig met zijn amfibievoertuig de sloten te schonen in Winschoten. De wal is al gedeeltelijk geklepeld en met een maaikorf is de walkant al opgehaald en nu met het amfibie voertuig wordt de bodem schoongemaakt. - Foto: Koos van der Spek

  Juriën Bakker, medewerker van aannemersbedrijf Brondijk uit Sappemeer, is bezig met zijn amfibievoertuig de sloten te schonen in Winschoten. De wal is al gedeeltelijk geklepeld en met een maaikorf is de walkant al opgehaald en nu met het amfibie voertuig wordt de bodem schoongemaakt. - Foto: Koos van der Spek

 • Een groep boeren protesteren voor het parlementsgebouw in Guatelama City. We willen dat het parlement de onschendbaarheid van president Morales opheft. De president wordt verdacht van corruptie. Foto: EPA

  Een groep boeren protesteren voor het parlementsgebouw in Guatelama City. We willen dat het parlement de onschendbaarheid van president Morales opheft. De president wordt verdacht van corruptie. Foto: EPA

 • De Britse kroonprins Charles is in gesprek met een schaapsherder tijdens een bezoek aan de Westmorland County Show in Milnthorpe in het noorden van Engeland. - Foto: AFP

  De Britse kroonprins Charles is in gesprek met een schaapsherder tijdens een bezoek aan de Westmorland County Show in Milnthorpe in het noorden van Engeland. - Foto: AFP

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  Wanneer gaan we protesteren tegen de slechte omstandigheden tijdens verre menstransporten (vliegreizen van 8 uur of langer) ?

 • koestal

  Het zijn nu difi-difibomen geworden,die hebben ze op de antillen ook

Of registreer je om te kunnen reageren.