Home

Foto & video 3023 x bekeken 4 reactieslaatste update:15 mei 2017

Aardappelen spuiten in Limburg

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Akkerbouwer Jean van de Hove in het Zuid-Limburgse Margraten voert in zijn Fontane-aardappelen een vooropkomstbespuiting uit. De Amazone-spuit is voorzien van een Wingssprayer. Dat zorgt volgens Van Hove voor minder drift en minder middel. Door het koude weer hebben de aardappelen nog weinig gedaan. - Foto: Twan Wiermans

  Akkerbouwer Jean van de Hove in het Zuid-Limburgse Margraten voert in zijn Fontane-aardappelen een vooropkomstbespuiting uit. De Amazone-spuit is voorzien van een Wingssprayer. Dat zorgt volgens Van Hove voor minder drift en minder middel. Door het koude weer hebben de aardappelen nog weinig gedaan. - Foto: Twan Wiermans

 • Een Griekse schaapherder verplaatst zijn kudde tussen de bergen in het achterland van de Kretenzische hoofdstad Heraklion. Schapenkuddes die een weg oversteken zijn voor toeristen een bijzondere attractie, maar behoren in Griekenland tot het dagelijkse leven. Op Kreta leven meer schapen en geiten dan mensen. Ze leveren met de bekende feta (geiten- en schapenkaas), vlees en wol - naast het toerisme - een belangrijke bijdrage aan de economie. Zo'n 50% van de grond op Kreta is beweidbaar en 45% van de beroepsbevolking is werkzaam in de landbouw, op bijna 100.000 bedrijven en bedrijfjes. Kreta is daarmee het belangrijkste landbouwgebied van Griekenland en de landbouwproducten zijn het belangrijkse exportproduct van het eiland. - Foto: VidiPhoto

  Een Griekse schaapherder verplaatst zijn kudde tussen de bergen in het achterland van de Kretenzische hoofdstad Heraklion. Schapenkuddes die een weg oversteken zijn voor toeristen een bijzondere attractie, maar behoren in Griekenland tot het dagelijkse leven. Op Kreta leven meer schapen en geiten dan mensen. Ze leveren met de bekende feta (geiten- en schapenkaas), vlees en wol - naast het toerisme - een belangrijke bijdrage aan de economie. Zo'n 50% van de grond op Kreta is beweidbaar en 45% van de beroepsbevolking is werkzaam in de landbouw, op bijna 100.000 bedrijven en bedrijfjes. Kreta is daarmee het belangrijkste landbouwgebied van Griekenland en de landbouwproducten zijn het belangrijkse exportproduct van het eiland. - Foto: VidiPhoto

 • Heilige koeien van de koning van Thailand, tijdens de Koninklijke ploegceremonie. De dieren worden door in traditionele kostuums geklede personen geleid. Duizenden Thaise boeren bezoeken dit evenement, omdat ze geloven dat de aanwezigheid bijdraagt aan een goede oogst in het komende seizoen. - Foto: EPA

  Heilige koeien van de koning van Thailand, tijdens de Koninklijke ploegceremonie. De dieren worden door in traditionele kostuums geklede personen geleid. Duizenden Thaise boeren bezoeken dit evenement, omdat ze geloven dat de aanwezigheid bijdraagt aan een goede oogst in het komende seizoen. - Foto: EPA

 • Tientallen plastic kratten krijgen oud-akkerbouwer Joute van der Werff (rechts) en Piet Hoogland in Menaldum door hun handen. Ze stapelen ze op pallets die op een platte wagen staan. De kratjes zijn gebruikt voor pootgoed van het ras Fabula, die door zoon Theo van der Werff worden geplant. De kratjes komen gevuld en netjes gestapeld naar het land. Het pootgoed wordt met behulp van een lopende band in de voorraadbunker van de pootmachine achter de trekker geladen. Op dat moment heeft de akkerbouwer geen tijd om de lege kratjes weer netjes op te stapelen. "Daar helpen wij hem dan weer even mee. We hebben het wel aan tijd en dan kan hij mooi doorgaan met zijn werk op het land'', aldus Van der Werff senior. - Alex J. de Haan

  Tientallen plastic kratten krijgen oud-akkerbouwer Joute van der Werff (rechts) en Piet Hoogland in Menaldum door hun handen. Ze stapelen ze op pallets die op een platte wagen staan. De kratjes zijn gebruikt voor pootgoed van het ras Fabula, die door zoon Theo van der Werff worden geplant. De kratjes komen gevuld en netjes gestapeld naar het land. Het pootgoed wordt met behulp van een lopende band in de voorraadbunker van de pootmachine achter de trekker geladen. Op dat moment heeft de akkerbouwer geen tijd om de lege kratjes weer netjes op te stapelen. "Daar helpen wij hem dan weer even mee. We hebben het wel aan tijd en dan kan hij mooi doorgaan met zijn werk op het land'', aldus Van der Werff senior. - Alex J. de Haan

 • Palestijnen proberen uit alle macht een vuur te doven in een boomgaard met olijfbomen vlakbij het dorp Burin, niet ver van de stad Nablus op de Westbank. Israelische kolonisten uit de nederzetting Brakha hadden het vuur aangestoken. - Foto: EPA

  Palestijnen proberen uit alle macht een vuur te doven in een boomgaard met olijfbomen vlakbij het dorp Burin, niet ver van de stad Nablus op de Westbank. Israelische kolonisten uit de nederzetting Brakha hadden het vuur aangestoken. - Foto: EPA

 • Een vrachtwagen geladen met mest ligt op zijn kant in een sloot in Nieuwerbrug. Mest en olie is daarbij in de sloot terechtgekomen. De vrachtwagenchauffeur is bij het ongeval niet gewond geraakt. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. - Foto: AS Media

  Een vrachtwagen geladen met mest ligt op zijn kant in een sloot in Nieuwerbrug. Mest en olie is daarbij in de sloot terechtgekomen. De vrachtwagenchauffeur is bij het ongeval niet gewond geraakt. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. - Foto: AS Media

 • Indiase boeren liggen in cirkels voor de Shiva tempel in Ranchi. Ze wachten op de zegen van de hogepriester van de tempel tijdens het 'Mandi'-festival. De boeren geloven dat de zegen van de hindoe-God Shiva hen een goede oogst, gezondheid en voorspoed bezorgen. - Foto: AFP

  Indiase boeren liggen in cirkels voor de Shiva tempel in Ranchi. Ze wachten op de zegen van de hogepriester van de tempel tijdens het 'Mandi'-festival. De boeren geloven dat de zegen van de hindoe-God Shiva hen een goede oogst, gezondheid en voorspoed bezorgen. - Foto: AFP

 • Voorjaarswerk bij maatschap Van Os in het Groningse Uithuizen. Met een Steyr-trekker met voorop een sterrencracker en achterop een frees wordt het land klaargemaakt voor de aardappelen. Ter voorkoming van bodemverdichting staat de trekker op rupsbanden. - Foto: Koos van de Spek

  Voorjaarswerk bij maatschap Van Os in het Groningse Uithuizen. Met een Steyr-trekker met voorop een sterrencracker en achterop een frees wordt het land klaargemaakt voor de aardappelen. Ter voorkoming van bodemverdichting staat de trekker op rupsbanden. - Foto: Koos van de Spek

 • Een Franse boer gebruikt een trekker om tijdens een demonstratie een muur van strobalen te plaatsen voor het hek van het gemeentehuis in Le Mans. - Foto: AFP

  Een Franse boer gebruikt een trekker om tijdens een demonstratie een muur van strobalen te plaatsen voor het hek van het gemeentehuis in Le Mans. - Foto: AFP

 • Tulpenkweker John Schilder in Loppersum is bezig met het koppen van 22 hectare tulpen. - Foto: Koos van der Spek

  Tulpenkweker John Schilder in Loppersum is bezig met het koppen van 22 hectare tulpen. - Foto: Koos van der Spek

 • Een boer in Vietnam treft voorbereidingen om zijn eenden te voeren. De eendenboerderij ligt in de noordelijke provincie Bac Ninh. - Foto: AFP

  Een boer in Vietnam treft voorbereidingen om zijn eenden te voeren. De eendenboerderij ligt in de noordelijke provincie Bac Ninh. - Foto: AFP

Laatste reacties

 • H.P.de Bruyne

  De laatste 3 plaatjes klopt niet met de tekst .

 • agpros

  @ H.P.deBruyne. Gebeurt wel vaker, maar er word zelden tot nooit gecorrigeerd.

 • info36

  Die boer in Vietnam heeft wel mooi materiaal.

 • Beheerder
  Redactie

  @H.P.de Bruyne, agpros en info36: door een technische fout verschenen de verkeerde foto's bij de bijschriften. Het is aangepast!

Of registreer je om te kunnen reageren.