Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto‘s: Nederlandse varkenshouders in Japan

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Met grote kracht wordt het stro op de voorraad zetmeelaardappelen geblazen bij Detmar Wage in Wedde (Gr.). De laag stro beschermt de oogst tegen de opkomende nachtvorst. De verdeler kan de inhoud van een grote baal stro in een soepele beweging op de kuil blazen. Zo blijft de oogst nog een paar weken liggen. De levering aan de fabriek is eind november pas. - Foto: Koos van der Spek

  Met grote kracht wordt het stro op de voorraad zetmeelaardappelen geblazen bij Detmar Wage in Wedde (Gr.). De laag stro beschermt de oogst tegen de opkomende nachtvorst. De verdeler kan de inhoud van een grote baal stro in een soepele beweging op de kuil blazen. Zo blijft de oogst nog een paar weken liggen. De levering aan de fabriek is eind november pas. - Foto: Koos van der Spek

 • Boeren hebben Dicamba nodig, staat met grote letters op het T-shirt van deze Amerikaanse akkerbouwer. Hij woont een hoorzitting over de onkruidbestrijder bij van de staat Arkansas in hoofdstad Little Rock. De nog vrij nieuwe herbicide van Monsanto is geïntroduceerd vanwege resistenties in onkruid tegen Roundup (glyfosaat). Maar er zijn veel problemen mee. Het is hard voor het (Dicambaresistentie) gewas zelf, zoals Amerikaanse boeren zeggen. En door een grote gevoeligheid voor drift beschadigt het onbedoeld andere gewassen. Er is sprake van schade op 1,5 miljoen hectare. De staat Arkansas wil een gedeeltelijk verbod. – Foto: AFP

  Boeren hebben Dicamba nodig, staat met grote letters op het T-shirt van deze Amerikaanse akkerbouwer. Hij woont een hoorzitting over de onkruidbestrijder bij van de staat Arkansas in hoofdstad Little Rock. De nog vrij nieuwe herbicide van Monsanto is geïntroduceerd vanwege resistenties in onkruid tegen Roundup (glyfosaat). Maar er zijn veel problemen mee. Het is hard voor het (Dicambaresistentie) gewas zelf, zoals Amerikaanse boeren zeggen. En door een grote gevoeligheid voor drift beschadigt het onbedoeld andere gewassen. Er is sprake van schade op 1,5 miljoen hectare. De staat Arkansas wil een gedeeltelijk verbod. – Foto: AFP

 • Vleesverwerker Vion is deze week met elf varkenshouders op studiereis in Japan. Daar bezoeken ze een vleeswarenbedrijf dat filets maakt voor de thuismarkt. Vion wil met de reis bereiken dat varkenshouders kennis maken met de eindafnemer van hun dieren en zich meer bewust worden van hun rol als voedselproducent. De verwachting van het reisgezelschap is dat de Japanse vraag naar Nederlands vlees blijft groeien. – Foto: Vion

  Vleesverwerker Vion is deze week met elf varkenshouders op studiereis in Japan. Daar bezoeken ze een vleeswarenbedrijf dat filets maakt voor de thuismarkt. Vion wil met de reis bereiken dat varkenshouders kennis maken met de eindafnemer van hun dieren en zich meer bewust worden van hun rol als voedselproducent. De verwachting van het reisgezelschap is dat de Japanse vraag naar Nederlands vlees blijft groeien. – Foto: Vion

 • De oogst van veel velden in Myanmar zal dit seizoen blijven staan. De Rohingya boeren en burgers hebben vrijwel niets meer: de zwarte plekken op de foto zijn de plaatsen waar eerst dorpen waren. – Foto: AFP

  De oogst van veel velden in Myanmar zal dit seizoen blijven staan. De Rohingya boeren en burgers hebben vrijwel niets meer: de zwarte plekken op de foto zijn de plaatsen waar eerst dorpen waren. – Foto: AFP

 • Deze week was de beurs Agritechnica in Hannover. Fabrikanten presenteerden hun nieuwe producten. Zoals deze Mahindra 9000-serie, die in Noord-Amerika wordt verkocht. In Europa zijn deze trekkers verkrijgbaar bij dochteronderneming Erkunt. – Foto: Mark Pasveer

  Deze week was de beurs Agritechnica in Hannover. Fabrikanten presenteerden hun nieuwe producten. Zoals deze Mahindra 9000-serie, die in Noord-Amerika wordt verkocht. In Europa zijn deze trekkers verkrijgbaar bij dochteronderneming Erkunt. – Foto: Mark Pasveer

 • Een Indiaase veehouder brengt zijn vee naar een ander veld in Siliguri, ten noorden van Bangladesh. Foto: AFP

  Een Indiaase veehouder brengt zijn vee naar een ander veld in Siliguri, ten noorden van Bangladesh. Foto: AFP

 • Greenpeace activisten protesteren tegen de zogenaamde ‘Jamaica-coalitie’ die de Duitse politieke partijen willen formeren in het kabinet. De activisten zitten op een groot varken dat op tientallen meters hoogte hangt. Op het spandoek staat ‘Jamaica, lasst die Sau raus’ oftewel : laat de zeugen gaan. Greenpeace wil dat de nieuwe Duitse regering iets doet tegen de ‘fabrieksboerderijen’. Foto – ANP

  Greenpeace activisten protesteren tegen de zogenaamde ‘Jamaica-coalitie’ die de Duitse politieke partijen willen formeren in het kabinet. De activisten zitten op een groot varken dat op tientallen meters hoogte hangt. Op het spandoek staat ‘Jamaica, lasst die Sau raus’ oftewel : laat de zeugen gaan. Greenpeace wil dat de nieuwe Duitse regering iets doet tegen de ‘fabrieksboerderijen’. Foto – ANP

Eén reactie

 • agratax(1)

  Dicamba een nieuw herbicide les ik hier. Het middel of liever gezegd de mix van verschillende herbiciden stamt uit 1963 en de herbiciden die Dicamba vormen zijn hier of verboden of aan strikte gebruik voorschriften gebonden. Het nieuwe van Monsanto is de resistentie die gewassen hebben tegen dicamba. Monsanto heeft weer eens geknutseld aan zijn planten zonder te letten op de gevolgen, drift van RoundUp is ernstig voor het milieu maar drift van 2,4,-D en MCPA en MCPP is zeker zo ernstig voor milieu en niet resistente gewassen. Het zou me niet verbazen als Monsanto alweer doende is om de volgende resistentie in zijn mais, soja e.d. in te bouwen omdat ook Dicamba niet afdoende blijkt te zijn op termijn door resistentie vorming. Jammer dat de boeren zich zo laten paaien door Monsanto en steeds weer in de Gouden bergen van Monsanto geloven.

Of registreer je om te kunnen reageren.