Home

Foto & video

Mes op de keel en wintertarwe zaaien bij zomerhitte

Selectie van agrarische nieuwsfoto's van de afgelopen week uit de hele wereld.

Foto

 • Bangladesh - Wereldwijd is het islamitische offerfeest gevierd. Dat betekende rituele slacht van runderen, geiten, schapen en kamelen. Zoals hier in de Bengaalse hoofdstad Dhaka. <br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Bangladesh - Wereldwijd is het islamitische offerfeest gevierd. Dat betekende rituele slacht van runderen, geiten, schapen en kamelen. Zoals hier in de Bengaalse hoofdstad Dhaka.
  Foto: ANP/AFP

 • Rennes (Fr.) - De Franse minister van landobuw Stephane Le Foll aait een stier over zijn bol. Het dier werd met zijn 1.750 kilo uitgeroepen tot de zwaarste stier op de landbouwbeurs Space. <br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Rennes (Fr.) - De Franse minister van landobuw Stephane Le Foll aait een stier over zijn bol. Het dier werd met zijn 1.750 kilo uitgeroepen tot de zwaarste stier op de landbouwbeurs Space.
  Foto: ANP/AFP

 • Scheemda - Afgelopen week stond in het teken van een voor septemer ongekende hittegolf. Zodoende werd deze wintertarwe gezaaid bij zomerhitte. Dat is wat hier gebeurt in Scheemda. Akkerbouwer Arjan Mensinga zaait drie rassen te weten Diderot, Lion en Bergamo. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Scheemda - Afgelopen week stond in het teken van een voor septemer ongekende hittegolf. Zodoende werd deze wintertarwe gezaaid bij zomerhitte. Dat is wat hier gebeurt in Scheemda. Akkerbouwer Arjan Mensinga zaait drie rassen te weten Diderot, Lion en Bergamo.
  Foto: Koos van der Spek

 • Monteurs van mechanisatiebedrijf Slecoma in Boekel (N.-Br.) zijn druk in de weer met het ombouwen van een hakselaar voor de start van de maisoogst. Deze New Holland FR 700 wordt uitgerust met speciale structuurkorrelkneuzer. Daarnaast brengen de monteurs ook het aantal kooimessen terug om de mais grover te kunnen oogsten. De belangstelling onder maistelers voor het structuurhakselen neemt volgens het bedrijf in navolging van de Verenigde Staten ook in Nederland toe. Daarom laten steeds meer loonbedrijven hun hakselaars aanpassen, ook al is er over de resultaten in Nederland nog relatief weinig bekend. <br /><em>Foto: Henk Riswick</em>

  Monteurs van mechanisatiebedrijf Slecoma in Boekel (N.-Br.) zijn druk in de weer met het ombouwen van een hakselaar voor de start van de maisoogst. Deze New Holland FR 700 wordt uitgerust met speciale structuurkorrelkneuzer. Daarnaast brengen de monteurs ook het aantal kooimessen terug om de mais grover te kunnen oogsten. De belangstelling onder maistelers voor het structuurhakselen neemt volgens het bedrijf in navolging van de Verenigde Staten ook in Nederland toe. Daarom laten steeds meer loonbedrijven hun hakselaars aanpassen, ook al is er over de resultaten in Nederland nog relatief weinig bekend.
  Foto: Henk Riswick

 • Buenos Aires - Argentijnse boeren delen 20 ton groente uit aan het publiek uit protest tegen de regering. Ze willen dat eigendom van en toegang tot grond beter wettelijk geregeld wordt. <br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Buenos Aires - Argentijnse boeren delen 20 ton groente uit aan het publiek uit protest tegen de regering. Ze willen dat eigendom van en toegang tot grond beter wettelijk geregeld wordt.
  Foto: ANP/AFP

 • Berkel en Rodenrijs - Zondagmorgen kreeg de brandweer een melding van een koe te water. De brandweer is met waterpakken het water in gegaan waarna ze een paar banden om de koe heen hebben aangebracht. De toegesnelde boer met een tractor heeft uiteindelijk de koe uit het water weten te tillen. <br /><em>Foto: AS Media</em>

  Berkel en Rodenrijs - Zondagmorgen kreeg de brandweer een melding van een koe te water. De brandweer is met waterpakken het water in gegaan waarna ze een paar banden om de koe heen hebben aangebracht. De toegesnelde boer met een tractor heeft uiteindelijk de koe uit het water weten te tillen.
  Foto: AS Media

 • Scheemda - De oogst van vezelhennepzaad is geen veelvoorkomend karwei. Vandinter Semo BV zaadveredelings bedrijf uit Scheemda heeft er toch een speciale frontmaaier voor ontwikkeld. Deze maait de zaadkoppen van de planten. Die gaan in kuubskisten naar het pakhuis om te worden gedroogd en gedorst. <em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Scheemda - De oogst van vezelhennepzaad is geen veelvoorkomend karwei. Vandinter Semo BV zaadveredelings bedrijf uit Scheemda heeft er toch een speciale frontmaaier voor ontwikkeld. Deze maait de zaadkoppen van de planten. Die gaan in kuubskisten naar het pakhuis om te worden gedroogd en gedorst. Foto: Koos van der Spek

 • Bellingwolde - Piet Georgius heeft 28 hectare op zijn bedrijf in Scheemda laten draineren. Om de tien meter is er een buis gelegd. De oude buizen waren aan vervainging toe na 25 jaar.<br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Bellingwolde - Piet Georgius heeft 28 hectare op zijn bedrijf in Scheemda laten draineren. Om de tien meter is er een buis gelegd. De oude buizen waren aan vervainging toe na 25 jaar.
  Foto: Koos van der Spek

 • Midwolda - Uien mooi droog in de schuur bij Jeroen van Rulo in Midwolda. Met een opbrengst van meer dan 70 ton per hectare is hij tevreden. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Midwolda - Uien mooi droog in de schuur bij Jeroen van Rulo in Midwolda. Met een opbrengst van meer dan 70 ton per hectare is hij tevreden.
  Foto: Koos van der Spek

 • York (E.) - De wereldkampioenschappen ploegen in de buurt van York, afgelopen week, had ook een categorie 'vintage', ofwel oude machines. Er was zelfs deze stoommachine in touw. <br /><em>Foto: ANP</em>

  York (E.) - De wereldkampioenschappen ploegen in de buurt van York, afgelopen week, had ook een categorie 'vintage', ofwel oude machines. Er was zelfs deze stoommachine in touw.
  Foto: ANP

 • Leverkusen (D.) - De voorgenomen overname van Monsanto door Bayer is het belangrijkste businessnieuws van de week. De samenklontering van grote agrochemische bedrijven baart velen zorgen. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Leverkusen (D.) - De voorgenomen overname van Monsanto door Bayer is het belangrijkste businessnieuws van de week. De samenklontering van grote agrochemische bedrijven baart velen zorgen.
  Foto: ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.