Home

Foto & video 2106 x bekeken 1 reactie

Slechte graanoogst, buffelrace en stadslandbouw uit armoede

Selectie van de opvallendste agrarische nieuwsfoto's van afgelopen week uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Frankrijk - Een Franse graanteler inspecteert zijn tarwe in het Noordfranse Bantouzelle. De oogst is mager dit jaar, als gevolg van de natte zomer. Ook in andere Europese graangebieden wordt de graanoogst naar schatting tientallen procenten kleiner dan vorig jaar. <em>Foto: Reuters</em>

  Frankrijk - Een Franse graanteler inspecteert zijn tarwe in het Noordfranse Bantouzelle. De oogst is mager dit jaar, als gevolg van de natte zomer. Ook in andere Europese graangebieden wordt de graanoogst naar schatting tientallen procenten kleiner dan vorig jaar. Foto: Reuters

 • Noordbroek - Madeleine Postma van de Werkgroep Grauwe Kiekendief haalt een jonge kiekendief uit een nest in een perceel wintertarwe. Alle kuikens worden gecontroleerd en geringd om ze later te kunnen traceren. De kiekendieven hebben door het matige weer en een lage veldmuizenstand een zwaar jaar, zegt Postma. Er worden per broedpaar minder jongen grootgebracht. <em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Noordbroek - Madeleine Postma van de Werkgroep Grauwe Kiekendief haalt een jonge kiekendief uit een nest in een perceel wintertarwe. Alle kuikens worden gecontroleerd en geringd om ze later te kunnen traceren. De kiekendieven hebben door het matige weer en een lage veldmuizenstand een zwaar jaar, zegt Postma. Er worden per broedpaar minder jongen grootgebracht. Foto: Koos van der Spek

 • Thailand - De jaarlijkse waterbuffelrace in Chonburi, Thailand is altijd een spektakel. De races zijn ter viering van het einde van de oogstperiode. Waterbuffels waren voordat de mechanisatie intrad cruciaal in de natte rijstbouw. <em>Foto: Reuters</em>

  Thailand - De jaarlijkse waterbuffelrace in Chonburi, Thailand is altijd een spektakel. De races zijn ter viering van het einde van de oogstperiode. Waterbuffels waren voordat de mechanisatie intrad cruciaal in de natte rijstbouw. Foto: Reuters

 • Ter Apel - Het oogstseizoen komt aarzelend op gang. Hier worden consumptieaardappelen gerooid in de buurt van Ter Apel. Ze zijn bestemd voor de fritesindustrie. <em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Ter Apel - Het oogstseizoen komt aarzelend op gang. Hier worden consumptieaardappelen gerooid in de buurt van Ter Apel. Ze zijn bestemd voor de fritesindustrie. Foto: Koos van der Spek

 • India - Leden van de Dalit-gemeenschap in India protesteren tegen geweld waar zij onder lijden. De Dalit, ook wel kastelozen of onaanraakbaren, zijn de onderste sociale klasse in India. Ze leven van onder meer leerlooien. Onlangs werden Dalit die bezig waren een dode koe te villen, in elkaar geslagen door ‘koeienbeschermers’. Fundamentalistische hindoes in India eisen steeds strengere bescherming van koeien. <em>Foto: ANP/AFP</em>

  India - Leden van de Dalit-gemeenschap in India protesteren tegen geweld waar zij onder lijden. De Dalit, ook wel kastelozen of onaanraakbaren, zijn de onderste sociale klasse in India. Ze leven van onder meer leerlooien. Onlangs werden Dalit die bezig waren een dode koe te villen, in elkaar geslagen door ‘koeienbeschermers’. Fundamentalistische hindoes in India eisen steeds strengere bescherming van koeien. Foto: ANP/AFP

 • Venezuela - Stadslandbouw in Caracas. Venezuela is in een diepe economische crisis als gevolg van de ingestorte olieprijzen en slecht bestuur. Er is nu ook een voedselcrisis, want er zijn geen valuta meer om voedsel te importeren. De president heeft daarom opgeroepen om zelf eten te verbouwen op daken en balkons. <em>Foto: Reuters</em>

  Venezuela - Stadslandbouw in Caracas. Venezuela is in een diepe economische crisis als gevolg van de ingestorte olieprijzen en slecht bestuur. Er is nu ook een voedselcrisis, want er zijn geen valuta meer om voedsel te importeren. De president heeft daarom opgeroepen om zelf eten te verbouwen op daken en balkons. Foto: Reuters

 • Caracas - Een vrouw legt demonstratief twee baby's tegelijk aan de borst tijdens een manifestatie voor borstvoeding in Caracas, Venezuela. Het was 4 augustus Wereld Borstvoedingsdag. Wereldwijd is babymelk uit de zuivelindustrie bezig borstvoeding te verdringen. Volgens sommigen een slechte ontwikkeling in verband met armoede en gezondheid. In Nederland is het vanaf 28 augustus borstvoedingsweek. <em>Foto: Reuters</em>

  Caracas - Een vrouw legt demonstratief twee baby's tegelijk aan de borst tijdens een manifestatie voor borstvoeding in Caracas, Venezuela. Het was 4 augustus Wereld Borstvoedingsdag. Wereldwijd is babymelk uit de zuivelindustrie bezig borstvoeding te verdringen. Volgens sommigen een slechte ontwikkeling in verband met armoede en gezondheid. In Nederland is het vanaf 28 augustus borstvoedingsweek. Foto: Reuters

Eén reactie

 • agratax(1)

  Borstvoeding is de meeste natuurlijke voeding voor een kind dat er bestaat. Deze melk kan niet door duistere fabrikanten worden gemixt met "foute" ingredienten en daar komt bij dat het "gratis" is.

Of registreer je om te kunnen reageren.