Home

Foto & video

Pomp kapot, buffelrace en oogstwerk wereldwijd

Agrarische nieuwsfoto's uit binnen- en buitenland van de afgelopen week.

Foto

 • Filipijnen - Een waterbuffelrace ter ere van de viering van Sint Jan op de Filipijnen. Lokaal heet het: carabao race. Het is een populaire sport onder Filipijnse boeren. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Filipijnen - Een waterbuffelrace ter ere van de viering van Sint Jan op de Filipijnen. Lokaal heet het: carabao race. Het is een populaire sport onder Filipijnse boeren.
  Foto: ANP

 • Newark - Etagelandbouw of verticale landbouw in een fabriek in Newark (NJ, VS). De planten, in dit geval 'baby greens', jonge slaplantjes, groeien in bakken in etages en worden verlicht met led-lampen. De productielocatie van dit bedrijf, AiroFarms Inc. is in een voormalige paintball hal.<br /><em>Foto: Reuters </em>

  Newark - Etagelandbouw of verticale landbouw in een fabriek in Newark (NJ, VS). De planten, in dit geval 'baby greens', jonge slaplantjes, groeien in bakken in etages en worden verlicht met led-lampen. De productielocatie van dit bedrijf, AiroFarms Inc. is in een voormalige paintball hal.
  Foto: Reuters

 • Nepal - Nepalese boeren planten rijst. Op hun hoofd hebben ze als bescherming tegen de moessonregens de traditionele 'ghoom', een soort parapluhoed. De agrarische sector is goed voor 60% van het bruto nationaal product in Nepal.<br /><em>Foto: ANP </em>

  Nepal - Nepalese boeren planten rijst. Op hun hoofd hebben ze als bescherming tegen de moessonregens de traditionele 'ghoom', een soort parapluhoed. De agrarische sector is goed voor 60% van het bruto nationaal product in Nepal.
  Foto: ANP

 • Stavropol (R.) - In Rusland is in sommige warmere streken de aardappeloogst al van start gegaan. Hier in Vinodelnensky in de regio rond Stavropol.<br /><em>Foto: Reuters </em>

  Stavropol (R.) - In Rusland is in sommige warmere streken de aardappeloogst al van start gegaan. Hier in Vinodelnensky in de regio rond Stavropol.
  Foto: Reuters

 • Londen - Nog geen week na het Brexit-referendum was er al een demonstratie tégen het uittreden uit de EU in Londen. Veel Britten kregen spijt van hun keuze. Het is tot nu toe nog altijd volstrekt onduidelijk hoe de Brexit vorm krijgt en wat de gevolgen zullen zijn.<br /><em>Foto: ANP </em>

  Londen - Nog geen week na het Brexit-referendum was er al een demonstratie tégen het uittreden uit de EU in Londen. Veel Britten kregen spijt van hun keuze. Het is tot nu toe nog altijd volstrekt onduidelijk hoe de Brexit vorm krijgt en wat de gevolgen zullen zijn.
  Foto: ANP

 • Syrië - Uit angst voor beschietingen oogsten deze Syrische boeren hun tarwe 's nachts. Deze foto is gemaakt bij de stad Douma, in de buurt van Damascus.<br /><em>Foto: Reuters </em>

  Syrië - Uit angst voor beschietingen oogsten deze Syrische boeren hun tarwe 's nachts. Deze foto is gemaakt bij de stad Douma, in de buurt van Damascus.
  Foto: Reuters

 • Nieuw Beerta - Op de proefboerderij Ebelsheerd zijn ze hier nog druk bezig met de voorbereidingen van de open dag van afgelopen dinsdag. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Nieuw Beerta - Op de proefboerderij Ebelsheerd zijn ze hier nog druk bezig met de voorbereidingen van de open dag van afgelopen dinsdag.
  Foto: Koos van der Spek

 • Ochten - Opnieuw stijgt het water in de rivieren en tot overmaat van ramp gaat de enorme waterpomp die de polder tussen Ochten en Dodewaard droog moet maken, ook nog eens stuk. Melkveehouder Jan-Willem van Rooijen uit Dodewaard en loonbedrijf Van der Woerd uit Zoelen proberen koortsachtig het gevaarte dinsdag weer aan de gang te krijgen. Het is tot nog toe gelukt om het kwelwater in het gebied een halve meter te laten zakken, waardoor een deel van de gewassen gered kan worden. Zo'n 10 hectare aan (suiker)bieten en maïs moet echter als verloren worden beschouwd. <br /><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Ochten - Opnieuw stijgt het water in de rivieren en tot overmaat van ramp gaat de enorme waterpomp die de polder tussen Ochten en Dodewaard droog moet maken, ook nog eens stuk. Melkveehouder Jan-Willem van Rooijen uit Dodewaard en loonbedrijf Van der Woerd uit Zoelen proberen koortsachtig het gevaarte dinsdag weer aan de gang te krijgen. Het is tot nog toe gelukt om het kwelwater in het gebied een halve meter te laten zakken, waardoor een deel van de gewassen gered kan worden. Zo'n 10 hectare aan (suiker)bieten en maïs moet echter als verloren worden beschouwd.
  Foto: Vidiphoto

 • De modellen van een nieuwe Beiers-Oostenrijkse boerinnenkalender poseren in een stal.<br /><em>Foto: ANP </em>

  De modellen van een nieuwe Beiers-Oostenrijkse boerinnenkalender poseren in een stal.
  Foto: ANP

 • Australië - Ook in Australië verkiezingen. Hier kijkt agrariër Darrell Peirpoint toe als een dorpsgenoot zijn stem uitbrengt in de outback van Enngonia, New South Wales.<br /><em>Foto: Reuters </em>

  Australië - Ook in Australië verkiezingen. Hier kijkt agrariër Darrell Peirpoint toe als een dorpsgenoot zijn stem uitbrengt in de outback van Enngonia, New South Wales.
  Foto: Reuters

 • Mongolië - De Mongoolse schaapherder Shagdarjaviiu Batsargal draagt een gewond schaap de weg over in de Gobiwoestijn. Op 29 juni waren er verkiezingen in het uitgestrekte land.<br /><em>Foto: ANP </em>

  Mongolië - De Mongoolse schaapherder Shagdarjaviiu Batsargal draagt een gewond schaap de weg over in de Gobiwoestijn. Op 29 juni waren er verkiezingen in het uitgestrekte land.
  Foto: ANP

 • Mongolië - Op 29 juni waren er verkiezingen in het uitgestrekte Mongolië. Sommige kiesgerechtigden, zoals deze nomade Pagvajaviin Shatarbaatar, deden er 7 dagen over om bij het stembureau te komen. Vergezeld door 2.000 schapen, geiten en paarden.<br /><em>Foto: ANP </em>

  Mongolië - Op 29 juni waren er verkiezingen in het uitgestrekte Mongolië. Sommige kiesgerechtigden, zoals deze nomade Pagvajaviin Shatarbaatar, deden er 7 dagen over om bij het stembureau te komen. Vergezeld door 2.000 schapen, geiten en paarden.
  Foto: ANP

 • Weert/Someren - Staatssecretaris Martijn van Dam op bezoek in het door wateroverlast en hagel getroffen gebied in Limburg. Hagel en overmatige regenval hebben voor honderden miljoenen euro's schade aangericht aan kassen en akkerbouwgewassen. Zie ook de <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2016/6/Ramp-is-alleen-ramp-als-kabinet-dat-vindt-2826555W/">berichtgeving</a> en de <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Foto-Video/2016/6/Van-Dam-op-bezoek-bij-getroffen-boeren-2826843W/">videoreportage</a> hierover op deze site.<br /><em>Foto: Jan Willem Schouten </em>

  Weert/Someren - Staatssecretaris Martijn van Dam op bezoek in het door wateroverlast en hagel getroffen gebied in Limburg. Hagel en overmatige regenval hebben voor honderden miljoenen euro's schade aangericht aan kassen en akkerbouwgewassen. Zie ook de berichtgeving en de videoreportage hierover op deze site.
  Foto: Jan Willem Schouten

Of registreer je om te kunnen reageren.