Home

Foto & video 3635 x bekeken 3 reactieslaatste update:3 aug 2015

Landbouwnieuws in beeld: week 31

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Battice (B.) - Deze week gingen in navolging van Franse ook Belgische boeren met trekkers de straat op. Het gezicht van deze demonstrant spreekt boekdelen. 'Zonder rechtvaardige prijzen kunnen we niet overleven.'

  Battice (B.) - Deze week gingen in navolging van Franse ook Belgische boeren met trekkers de straat op. Het gezicht van deze demonstrant spreekt boekdelen. 'Zonder rechtvaardige prijzen kunnen we niet overleven.'

 • Bethane (B.) - Waalse actievoerders laten een tankwagen van het Nederlandse bedrijf Hendriks Group leeglopen. Volgens Belgische media gaat het om 26 ton melk. 'Belachelijk. Dit is vernieting van product. Toen de chauffeur probeerde de hendel te sluiten, werd hij door tien boeren tegengehouden', aldus de woordvoerder van Hendriks Group.

  Bethane (B.) - Waalse actievoerders laten een tankwagen van het Nederlandse bedrijf Hendriks Group leeglopen. Volgens Belgische media gaat het om 26 ton melk. 'Belachelijk. Dit is vernieting van product. Toen de chauffeur probeerde de hendel te sluiten, werd hij door tien boeren tegengehouden', aldus de woordvoerder van Hendriks Group.

  Foto: ANP
 • Avignon (F.) - De Franse boerenacties gaan door, ondanks (vage) toezeggingen van de overheid en afnemers. De woede richt zich onder meer op import. Hier controleren leden van de boerenorganisatie FNSEA en van de jongeboerenorganisatie waar de levensmiddelen in deze supermarkt vandaan komen. Landbouwminister Stéphane Le Foll benadrukte deze week de voorkeur van de Franse overheid voor Franse producten, vooral vlees en zuivel.

  Avignon (F.) - De Franse boerenacties gaan door, ondanks (vage) toezeggingen van de overheid en afnemers. De woede richt zich onder meer op import. Hier controleren leden van de boerenorganisatie FNSEA en van de jongeboerenorganisatie waar de levensmiddelen in deze supermarkt vandaan komen. Landbouwminister Stéphane Le Foll benadrukte deze week de voorkeur van de Franse overheid voor Franse producten, vooral vlees en zuivel.

  Foto: ANP
 • Battice, autoweg E40 - Frans aandoende taferelen in België. Hoewel het eerst de bedoeling was alleen opritten en afritten te blokkeren, werden hier donderdag toch ook hele wegen afgesloten door demonstrerende veehouders. De onvrede is niet alleen in Frankrijk groot.

  Battice, autoweg E40 - Frans aandoende taferelen in België. Hoewel het eerst de bedoeling was alleen opritten en afritten te blokkeren, werden hier donderdag toch ook hele wegen afgesloten door demonstrerende veehouders. De onvrede is niet alleen in Frankrijk groot.

  Foto: ANP
 • Hauconcourt (Fr.) - 'Hollande moordenaar' zegt het opschrift op deze trekker. Het gaat uiteraard om de Franse president. Een van de grieven van de Franse boeren is een vermeende oneerlijke concurrentiepositie tegenover Duitsland, onder meer vanwege lagere arbeidskosten. Reden om een weg in het grensgebied af te sluiten.

  Hauconcourt (Fr.) - 'Hollande moordenaar' zegt het opschrift op deze trekker. Het gaat uiteraard om de Franse president. Een van de grieven van de Franse boeren is een vermeende oneerlijke concurrentiepositie tegenover Duitsland, onder meer vanwege lagere arbeidskosten. Reden om een weg in het grensgebied af te sluiten.

  Foto: ANP
 • Seoul - Niet alleen in Europa, ook in Korea gaan boeren de straat op. Hier is het protest gericht tegen opening van de grenzen voor importrijst.

  Seoul - Niet alleen in Europa, ook in Korea gaan boeren de straat op. Hier is het protest gericht tegen opening van de grenzen voor importrijst.

  Foto: ANP
 • Addis Abeba (Ethiopië) - President Barack Obama van de VS houdt in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba een maiskolf vast. Hij bracht een bezoek aan een bedrijf dat toegesneden rassen aanbiedt voor Afrikaanse omstandigheden. Lage kosten, veel eiwit is het doel ervan. Het past in Obama's prgramma 'Feed the Future', ter bestrijding van de honger in de wereld.

  Addis Abeba (Ethiopië) - President Barack Obama van de VS houdt in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba een maiskolf vast. Hij bracht een bezoek aan een bedrijf dat toegesneden rassen aanbiedt voor Afrikaanse omstandigheden. Lage kosten, veel eiwit is het doel ervan. Het past in Obama's prgramma 'Feed the Future', ter bestrijding van de honger in de wereld.

  Foto: ANP
 • Hopkinton (NHA, VS) - De democratische presidentskandidate Hillary Clinton spreekt op een boerderij in New Hampshire. De campagne voor de voorverkiezingen is in volle gang.

  Hopkinton (NHA, VS) - De democratische presidentskandidate Hillary Clinton spreekt op een boerderij in New Hampshire. De campagne voor de voorverkiezingen is in volle gang.

  Foto: Reuters
 • Nieuwe Pekela - De droogte in Nederland is onderbroken door flinke zomerbuien en een periode met koud weer. Hier staan na een stortbui van meer dan 100 mm Amsterdamse uien bijna onder water in Nieuwe Pekela.

  Nieuwe Pekela - De droogte in Nederland is onderbroken door flinke zomerbuien en een periode met koud weer. Hier staan na een stortbui van meer dan 100 mm Amsterdamse uien bijna onder water in Nieuwe Pekela.

  Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • agpros

  Ik denk dat het onderschrift niet bij foto 1 hoort. Anders graag uitleg waarom ik het mis heb.

 • TBaijens

  die amsterdamse uien zijn hier al vier keer beregent en nog is het kurk droog in zeer grote omgeving van neeritter

 • TBaijens

  die amsterdamse uien zijn hier al vier keer beregent en nog is het kurk droog in zeer grote omgeving van neeritter Limburg

Of registreer je om te kunnen reageren.