Home

Foto & video 2354 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 28

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Heerenveen - Koning Willem Alexander en Klaas de Jong (COO Royal A-Ware) keuren een Goudse kaas tijdens de opening van de kaasmakerij van Royal A-ware en de ingrediëntenfabriek van Fonterra.

  Heerenveen - Koning Willem Alexander en Klaas de Jong (COO Royal A-Ware) keuren een Goudse kaas tijdens de opening van de kaasmakerij van Royal A-ware en de ingrediëntenfabriek van Fonterra.

  Foto: ANP
 • Valparaíso - Koeien zoeken verkoeling en voedsel in een rivier. Het midden van Chili, vlakbij Valparaíso iets ten noorden van de hoofdstad Santiago, heeft dit jaar te maken met extreme droogte. Het heeft in dit gebied al maanden niet geregend. Riviertjes door natuurparken staan droog, maar ook de grotere rivieren die uit het Andes-gebergte komen.

  Valparaíso - Koeien zoeken verkoeling en voedsel in een rivier. Het midden van Chili, vlakbij Valparaíso iets ten noorden van de hoofdstad Santiago, heeft dit jaar te maken met extreme droogte. Het heeft in dit gebied al maanden niet geregend. Riviertjes door natuurparken staan droog, maar ook de grotere rivieren die uit het Andes-gebergte komen.

  Foto: Ton Velthuijsen
 • Zelfs de vruchtbare Groene Lagune onder Valparaíso staat grotendeels droog. Weiden zijn dor en het vee zoekt verkoeling en voedsel in de laagstaande rivier. De Chilenen hopen op forse regen nu aan het begin van het winterseizoen. De verwachting is echter dat de droogte nog zeker een maand aanhoudt.

  Zelfs de vruchtbare Groene Lagune onder Valparaíso staat grotendeels droog. Weiden zijn dor en het vee zoekt verkoeling en voedsel in de laagstaande rivier. De Chilenen hopen op forse regen nu aan het begin van het winterseizoen. De verwachting is echter dat de droogte nog zeker een maand aanhoudt.

  Foto: Ton Velthuijsen
 • Opheusden - Waterschap Rivierenland is woensdag van start gegaan met het plaatsen van het eerste geotextiel langs de Marsdijk bij Opheusden. Het gaat hier om een wereldprimeur. Geotextiel is een doorlaatbaar textiel van kunststof, dat verticaal in of langs een dijk geplaatst wordt tot een diepte van 18 meter. Hiermee wordt het zogenoemde piping bij hoogwater voorkomen. Met piping stroomt water met zand onder een dijk door, waardoor de dijk verzwakt raakt en zelfs kan bezwijken. Het is de bedoeling dat 30 kilometer dijk tussen Opheusden en Hagestein de komende tijd van geotextiel wordt voorzien. De innovatie zal vooral worden toegepast bij dijken waaronder zandgrond ligt. Het gaat op termijn om 600 tot 800 kilometer dijk.

  Opheusden - Waterschap Rivierenland is woensdag van start gegaan met het plaatsen van het eerste geotextiel langs de Marsdijk bij Opheusden. Het gaat hier om een wereldprimeur. Geotextiel is een doorlaatbaar textiel van kunststof, dat verticaal in of langs een dijk geplaatst wordt tot een diepte van 18 meter. Hiermee wordt het zogenoemde piping bij hoogwater voorkomen. Met piping stroomt water met zand onder een dijk door, waardoor de dijk verzwakt raakt en zelfs kan bezwijken. Het is de bedoeling dat 30 kilometer dijk tussen Opheusden en Hagestein de komende tijd van geotextiel wordt voorzien. De innovatie zal vooral worden toegepast bij dijken waaronder zandgrond ligt. Het gaat op termijn om 600 tot 800 kilometer dijk.

  Foto: VidiPhoto
 • Varsselder - Op dinsdag 7 juli is de brandweer uitgerukt voor een brand in een perceel geoogst graan in het Gelderse Varsselder. Er stond een pakkenpers in brand. Vermoedelijk is het een perceel pas gecombinede gerst. Het losse stro dat er nog lag heeft ook vlam gevat.

  Varsselder - Op dinsdag 7 juli is de brandweer uitgerukt voor een brand in een perceel geoogst graan in het Gelderse Varsselder. Er stond een pakkenpers in brand. Vermoedelijk is het een perceel pas gecombinede gerst. Het losse stro dat er nog lag heeft ook vlam gevat.

  Foto: GinoPress
 • Washington - Sinds de uitbraak van vogelgriep in de Verenigde Staten zijn al 33 miljoen stuks pluimvee geruimd. Deze week vergaderde de Senaat erover. Er was een speciale hoorzitting van de Senaatscommissie voor landbouw. In vijftien staten zijn gevallen vastgesteld van drie verschillende varianten van hoogpathogene vogelgriep.

  Washington - Sinds de uitbraak van vogelgriep in de Verenigde Staten zijn al 33 miljoen stuks pluimvee geruimd. Deze week vergaderde de Senaat erover. Er was een speciale hoorzitting van de Senaatscommissie voor landbouw. In vijftien staten zijn gevallen vastgesteld van drie verschillende varianten van hoogpathogene vogelgriep.

  Foto: ANP
 • Pamplona - Elk jaar weer even kleurrijk als omstreden: de stierenjacht in de straten van het Spaanse Pamplona. Het festival trekt duizenden toeristen, ondanks heftig protest van de dierenrechtenbeweging.

  Pamplona - Elk jaar weer even kleurrijk als omstreden: de stierenjacht in de straten van het Spaanse Pamplona. Het festival trekt duizenden toeristen, ondanks heftig protest van de dierenrechtenbeweging.

  Foto: ANP
 • Halter - Gerstoogst in Duitsland op een hete zomerdag. De droogte speelt akkerbouwers parten in heel Noordwest-Europa.

  Halter - Gerstoogst in Duitsland op een hete zomerdag. De droogte speelt akkerbouwers parten in heel Noordwest-Europa.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.