Home

Foto & video 8354 x bekeken 6 reacties

Landmeten tot op de grens

Fokke Tuinier in het Friese Koudum begon vijf jaar geleden als een van de eersten met het opmeten van percelen. Aanleiding was toen de commotie die ontstond over nieuwe metingen op basis van satellietbeelden. Soms worden delen van een perceel niet meegerekend, zoals delen onder een boom. Gevolg is dat in de boeken minder hectares staan als beteelbare oppervlakte dan in werkelijkheid. Erin Chardon van Chardon solutions voert nu de gps-metingen uit voor Tuinier. Vaak gaat hij het land op met de Kubota RTV.

Laatste reacties

 • wmeulemanjr1

  Mag je nu ineens het talud van de slootkant meerekenen als beteelde  oppervlakte voor mestplaatsing zoals hier word gemeten lijkt het dat alles tot de waterkant  ineens mag tellen. Moeten ze overal opnieuw meten volgens mij.

 • Piet Piraat


  Ja, zo kan ik het ook. Die kerel meet tot aan het water. en pakt er dus mooi nog wat over de steek bij. Ik ben benieuwd of ze dat pikken eigenlijk.

 • koeboertje

  Waar de koe kan vreten is beteelbare oppervlakte voor grasland, dit klopt wel zoals hij meet.
  ik heb alles ook tot het water ingetekent

 • erik1967


  Enige kritische kanttekeningen zou je toch van de Boerderij mogen verwachten. Uiteraard hoor je vaak alleen de sucesverhalen, maar er zijn ook gevallen bekend waarbij een GPS-meting niet tot een grotere oppervlakte leidt. Erger is dat de Boerderij (ook in haar artikel in het weekblad van deze week) zich totaal niet afvraagt of de GPS-metingen ook geaccepteerd worden door de RVO. Gelijk hebben betekent nog niet automatisch dat je ook gelijk krijgt! Inmiddels heeft de rechter meerdere keren geoordeed dat een GPS-meting minder nauwkeurig is dan de beoordeling en meting door de RVO op basis van luchtfoto's. Daarbij maakt het niet uit of de GPS-meting is uitgevoerd door de AID/NVWA of een onderzoeksbureau in opdracht van de landbouwer.

 • Fokke19

  Dit filmpje is opgenomen in een veenweide gebied en daar gelden de regels indien mogelijk tot aan de waterlijn meten. Ook wij bevestigen niet altijd dat een gps meting altijd groter uitkomt dan rvo. En het betekent ook niet dat het direct wordt overgenomen. Ook wij moet regelmatig bezwaar maken. Wanneer er een juiste hoeveelheid gps verbinding is, dan is ie indien de chauffeur of landmeter de juiste weg bewandeld, altijd naukeuriger. Alleen rvo hanteert een aanlijn en die heeft een marge. Zorg dat u altijd zelf foto,s maakt van lastige hoeken en stuur die mee dit voorkomt discussi

 • Venstra

  Ja als volgend jaar RVO weeer alles opnieuw getekend heeft kun je die jongens weer inhuren, kost al genoeg toch?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.