Home

Foto & video

Nieuwsfoto's: Zeug met biggen gered

Tyfoon Koppu teisterde de Filipijnen. Een zeug met biggen bracht het er levend vanaf. Bekijk hierover en over andere onderwerpen een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Santa Rosa (De Filippijnen) - Tyfoon Koppu teisterde de Filipijnen. Deze zeug met biggen in de stad Santa Rosa, ten noorden van hoofdstad Manilla, bracht het er levend af.

  Santa Rosa (De Filippijnen) - Tyfoon Koppu teisterde de Filipijnen. Deze zeug met biggen in de stad Santa Rosa, ten noorden van hoofdstad Manilla, bracht het er levend af.

  Foto: ANP
 • Filippijnen - Deze luchtfoto toont de overstromingen die tyfoon Koppu teweegbracht door zware regenval. De landerijen staan blank. Het getroffen gebied in het noorden van de Filippijnen is een belangrijk rijstteeltgebied. Een half miljoen mensen is op de vlucht, het dodental staat op 58. De schade is geraamd op ongeveer €140 miljoen.

  Filippijnen - Deze luchtfoto toont de overstromingen die tyfoon Koppu teweegbracht door zware regenval. De landerijen staan blank. Het getroffen gebied in het noorden van de Filippijnen is een belangrijk rijstteeltgebied. Een half miljoen mensen is op de vlucht, het dodental staat op 58. De schade is geraamd op ongeveer €140 miljoen.

  Foto: ANP
 • Filippijnen - De overstromingen leveren ook bijzondere beelden, zoals deze foto. Deze veehouder rijdt op zijn waterbuffel door het overstroomde gebied.

  Filippijnen - De overstromingen leveren ook bijzondere beelden, zoals deze foto. Deze veehouder rijdt op zijn waterbuffel door het overstroomde gebied.

  Foto: ANP/AFP
 • Filippijnen - Dit varken wordt gered met een zwemband gemaakt van een opgeblazen autoband.

  Filippijnen - Dit varken wordt gered met een zwemband gemaakt van een opgeblazen autoband.

  Foto: ANP/AFP
 • Burlington (Iowa, VS) - In Iowa, maisteeltgebied bij uitstek in de Verenigde Staten, rijdt een transporteur zijn oogst naar een opslagsilo. De oogst is goed dit jaar. Volgens de nationale telersorganisatie is de gemiddelde hectare opbrengst de op een na hoogste ooit.

  Burlington (Iowa, VS) - In Iowa, maisteeltgebied bij uitstek in de Verenigde Staten, rijdt een transporteur zijn oogst naar een opslagsilo. De oogst is goed dit jaar. Volgens de nationale telersorganisatie is de gemiddelde hectare opbrengst de op een na hoogste ooit.

  Foto: ANP/AFP
 • Bern (Zw.) - Nog steeds is er in Europa boerenprotest gaande. Deze week gingen Zwitserse veehouders de straat op om betere melkprijzen te eisen. In de hoofdstad Bern kwamen enkele honderden demonstranten.

  Bern (Zw.) - Nog steeds is er in Europa boerenprotest gaande. Deze week gingen Zwitserse veehouders de straat op om betere melkprijzen te eisen. In de hoofdstad Bern kwamen enkele honderden demonstranten.

  Foto: Reuters
 • Ecuador - Deze Ecuadoriaanse broccoliteler haalt de oogst van zijn land zo lang het nog kan. De actieve vulkaan Cotopaxi ligt vlakbij dit bedrijf Tilipulo in Latacunga. Het is een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. De autoriteiten gaven code geel af nadat de vulkaan as ging spuwen. Wanneer een echte uitbarsting volgt, is niet te zeggen.

  Ecuador - Deze Ecuadoriaanse broccoliteler haalt de oogst van zijn land zo lang het nog kan. De actieve vulkaan Cotopaxi ligt vlakbij dit bedrijf Tilipulo in Latacunga. Het is een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. De autoriteiten gaven code geel af nadat de vulkaan as ging spuwen. Wanneer een echte uitbarsting volgt, is niet te zeggen.

  Foto: Reuters
 • Berkasovo (Servië) - De vluchtelingencrisis blijft Europa bezighouden. Deze migranten worden per boerenwagen vervoerd in Servië, richting Kroatische grens. Afgelopen week waren er grote problemen bij de grensovergangen tussen Kroatië en Servië en tussen Kroatië en Slovenië.

  Berkasovo (Servië) - De vluchtelingencrisis blijft Europa bezighouden. Deze migranten worden per boerenwagen vervoerd in Servië, richting Kroatische grens. Afgelopen week waren er grote problemen bij de grensovergangen tussen Kroatië en Servië en tussen Kroatië en Slovenië.

  Foto: Reuters
 • Gendringen (Gld.) - De oogst geeft zoals gebruikelijk in het najaar veel bemodderde wegen. Boeren en loonwerkers zijn verplicht de weg schoon te maken en het verkeer te wijzen op eventueel slipgevaar. Er zijn al enkele ongelukken gebeurd. Hier in de buurt van Gendringen wordt de weg met water schoongeboend.

  Gendringen (Gld.) - De oogst geeft zoals gebruikelijk in het najaar veel bemodderde wegen. Boeren en loonwerkers zijn verplicht de weg schoon te maken en het verkeer te wijzen op eventueel slipgevaar. Er zijn al enkele ongelukken gebeurd. Hier in de buurt van Gendringen wordt de weg met water schoongeboend.

  Foto: Henk Riswick
 • Oene (Gld.) - Bij kwekerij De Buurte in Oene werden maandag de eerste kerstbomen van het seizoen gerooid. Dat gebeurt machinaal met een rooimachine. De kerstbomen, die al in een pot in de grond zitten, kunnen zo direct uitgeleverd worden aan de Nederlandse tuincentra. Nu al zijn er consumenten die een kerstboom komen kopen, eerder dan andere jaren. De Buurte heeft 60 hectare kerstbomen (400.000 stuks). Daarvan worden er jaarlijks zo'n 80.000 verkocht in binnen- en buitenland. De traditie van het kopen van een 'levende' kerstboom en het versieren ervan, is volgens een woordvoerder van De Buurte helemaal terug van weggeweest. De kunstkerstboom is vrijwel verdwenen.

  Oene (Gld.) - Bij kwekerij De Buurte in Oene werden maandag de eerste kerstbomen van het seizoen gerooid. Dat gebeurt machinaal met een rooimachine. De kerstbomen, die al in een pot in de grond zitten, kunnen zo direct uitgeleverd worden aan de Nederlandse tuincentra. Nu al zijn er consumenten die een kerstboom komen kopen, eerder dan andere jaren. De Buurte heeft 60 hectare kerstbomen (400.000 stuks). Daarvan worden er jaarlijks zo'n 80.000 verkocht in binnen- en buitenland. De traditie van het kopen van een 'levende' kerstboom en het versieren ervan, is volgens een woordvoerder van De Buurte helemaal terug van weggeweest. De kunstkerstboom is vrijwel verdwenen.

  Foto: Vidiphoto

Of registreer je om te kunnen reageren.