Home

Foto & video 845 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 48

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Ferguson – Medicinaal gebruik van melk in de VS. Bij de ongeregeldheden in Ferguson, Missouri, naar aanleiding van vermeend racistisch optreden van de politie, werd veel traangas ingezet. Demonstranten bestrijden de gevolgen van traangas door melk over hun gezicht te sproeien.

  Ferguson – Medicinaal gebruik van melk in de VS. Bij de ongeregeldheden in Ferguson, Missouri, naar aanleiding van vermeend racistisch optreden van de politie, werd veel traangas ingezet. Demonstranten bestrijden de gevolgen van traangas door melk over hun gezicht te sproeien.

  Foto: Reuters
 • Straatsburg – Franse schapenhouders protesteren tegen het in hun ogen te slappe wolvenbeleid van de Franse regering. Ze gingen afgelopen week naar Parijs om daar schapen los te laten bij de Eiffeltoren en ook naar het Europese Parlement in Straatsburg.

  Straatsburg – Franse schapenhouders protesteren tegen het in hun ogen te slappe wolvenbeleid van de Franse regering. Ze gingen afgelopen week naar Parijs om daar schapen los te laten bij de Eiffeltoren en ook naar het Europese Parlement in Straatsburg.

  Foto: Reuters
 • Kiev – Oekraïeners herdachten afgelopen week de zogenoemde Holodomor-honger, de grootschalige hongersnood die begin jaren 30 in Oekraïne miljoenen slachtoffers kostte. De honger was het gevolg van de gedwongen collectivisatie onder het communistische regime van Stalin. Boeren werden vermoord en onteigend. Voor velen staat vast dat de dictator de honger bewust veroorzaakte. De Holomodor-honger staat dan ook in de boeken als genocide.

  Kiev – Oekraïeners herdachten afgelopen week de zogenoemde Holodomor-honger, de grootschalige hongersnood die begin jaren 30 in Oekraïne miljoenen slachtoffers kostte. De honger was het gevolg van de gedwongen collectivisatie onder het communistische regime van Stalin. Boeren werden vermoord en onteigend. Voor velen staat vast dat de dictator de honger bewust veroorzaakte. De Holomodor-honger staat dan ook in de boeken als genocide.

  Foto: ANP
 • Lou Manchu – Koningin Máxima op bezoek bij een Chinese geitenhouder. De vorstin bracht een bezoek van vier dagen aan China als speciale advocaat van de VN voor kleinschalige financiering.

  Lou Manchu – Koningin Máxima op bezoek bij een Chinese geitenhouder. De vorstin bracht een bezoek van vier dagen aan China als speciale advocaat van de VN voor kleinschalige financiering.

  Foto: ANP
 • Wuyi – Toeschouwers genieten van een stierengevecht in het Chinese Wuyi. Stierengevechten van stier tegen stier zijn een traditie in de regio Sheijang in de tijd van de oogstfeesten.

  Wuyi – Toeschouwers genieten van een stierengevecht in het Chinese Wuyi. Stierengevechten van stier tegen stier zijn een traditie in de regio Sheijang in de tijd van de oogstfeesten.

  Foto: Reuters
 • Gorinchem - Niet alle agrarische evenementen zijn afgelast in verband met de vogelgriep. De jaarlijkse Rundvee & Mechanisatie vakdagen in Gorinchem gingen wel door. Wel met veiligheidsmaatregelen, zoals ontsmettingsmatten bij de ingang. Pluimveehouders en agrariërs die hobbymatig werken met kippen en eenden werden opgeroepen geen bezoek te brengen aan de beurs.

  Gorinchem - Niet alle agrarische evenementen zijn afgelast in verband met de vogelgriep. De jaarlijkse Rundvee & Mechanisatie vakdagen in Gorinchem gingen wel door. Wel met veiligheidsmaatregelen, zoals ontsmettingsmatten bij de ingang. Pluimveehouders en agrariërs die hobbymatig werken met kippen en eenden werden opgeroepen geen bezoek te brengen aan de beurs.

  Foto: VidiPhoto
 • Uithuizen – Akkerbouwer Westerdijk uit het Groningse Uithuizen laat na het bietenrooien de weg schoonspuiten door loonwerker Wieringa uit Roodeschool. Een waarschuwingsbord alleen is niet voldoende.

  Uithuizen – Akkerbouwer Westerdijk uit het Groningse Uithuizen laat na het bietenrooien de weg schoonspuiten door loonwerker Wieringa uit Roodeschool. Een waarschuwingsbord alleen is niet voldoende.

  Foto: Koos van der Spek
 • Oirschot - Op het scharrelvarkensbedrijf van Chris Hoeven in Oirschot is vorige week zondagochtend brand geweest, vermoedelijk is de brand aangestoken. “Iemand heeft een busje brandbare vloeistof in het stro verstopt”, zegt hij. De stal ligt enkele kilometers van het woonhuis van Hoeven. Voorbijgangers zagen ‘s ochtends rookpluimen bij de stal aan de Langereijt. De uitgerukte brandweer kon voorkomen dat dieren stikten of levend verbrandden. Dankzij de uitloop konden enkele varkens naar buiten vluchten, maar de meeste bleven liever binnen”, vertelt Hoeven.
De varkenshouder heeft een vermoeden uit welke hoek de brandstichter komt: “Wij proberen al jaren de stal uit te breiden. Sommige mensen waarderen dat niet.” Hij kreeg al eerder bedreigingen uit die hoek en heeft meerdere malen aangifte gedaan.

  Oirschot - Op het scharrelvarkensbedrijf van Chris Hoeven in Oirschot is vorige week zondagochtend brand geweest, vermoedelijk is de brand aangestoken. “Iemand heeft een busje brandbare vloeistof in het stro verstopt”, zegt hij. De stal ligt enkele kilometers van het woonhuis van Hoeven. Voorbijgangers zagen ‘s ochtends rookpluimen bij de stal aan de Langereijt. De uitgerukte brandweer kon voorkomen dat dieren stikten of levend verbrandden. Dankzij de uitloop konden enkele varkens naar buiten vluchten, maar de meeste bleven liever binnen”, vertelt Hoeven. De varkenshouder heeft een vermoeden uit welke hoek de brandstichter komt: “Wij proberen al jaren de stal uit te breiden. Sommige mensen waarderen dat niet.” Hij kreeg al eerder bedreigingen uit die hoek en heeft meerdere malen aangifte gedaan.

  Foto: Bert Jansen
 • Athene – Griekenland is in de ban van sociale onrust. Hier spreekt vicepresident Dimitrios Melonis van de Griekse boerenbond zijn collega’s toe tijdens een demonstratie voor het ministerie van Landbouw in Athene. Hij pleit voor staatssteun.

  Athene – Griekenland is in de ban van sociale onrust. Hier spreekt vicepresident Dimitrios Melonis van de Griekse boerenbond zijn collega’s toe tijdens een demonstratie voor het ministerie van Landbouw in Athene. Hij pleit voor staatssteun.

  Foto: Reuters
 • Washington – De Amerikaanse president Barack Obama poseert met zijn dochters en een kalkoen ter ere van de feestdag Thanksgiving. Cole Cooper van Cooper Farms in Fort Recovery, Ohio, leverde de kalkoen.

  Washington – De Amerikaanse president Barack Obama poseert met zijn dochters en een kalkoen ter ere van de feestdag Thanksgiving. Cole Cooper van Cooper Farms in Fort Recovery, Ohio, leverde de kalkoen.

  Foto: Reuters
 • Cowlesville – Hevige sneeuwval in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hier kijkt boer Jim Lippert naar een ingestorte schuur op zijn boerderij in Cowlesville, New York. Na de sneeuw volgde warm weer, wat het gevaar van wateroverlast als gevolg van smeltende sneeuw meebracht.

  Cowlesville – Hevige sneeuwval in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hier kijkt boer Jim Lippert naar een ingestorte schuur op zijn boerderij in Cowlesville, New York. Na de sneeuw volgde warm weer, wat het gevaar van wateroverlast als gevolg van smeltende sneeuw meebracht.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.