Home

Foto & video 1720 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 44

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Australië - Gerrit Kurstjens in Toowoomba, Australië, heeft de afgelopen week ruim 2.000 hectare kikkererwten geoogst. De vier in oktober geleverde Claas 770T-combines op rupsen werden bij 10-12 kilometer per uur slechts 50 procent belast. Sneller rijden had geen zin in dit korte gewas. De totale graanoogst van 7.034 hectare vergde 877 draaiuren en 45.300 liter diesel. Het is erg droog bij Kurstjens. Voordeel daarvan is dat de oogst vlot is verlopen. De oogst van kikkererwten heeft ook wel eens tot na kerst geduurd, vertelt hij.

  Australië - Gerrit Kurstjens in Toowoomba, Australië, heeft de afgelopen week ruim 2.000 hectare kikkererwten geoogst. De vier in oktober geleverde Claas 770T-combines op rupsen werden bij 10-12 kilometer per uur slechts 50 procent belast. Sneller rijden had geen zin in dit korte gewas. De totale graanoogst van 7.034 hectare vergde 877 draaiuren en 45.300 liter diesel. Het is erg droog bij Kurstjens. Voordeel daarvan is dat de oogst vlot is verlopen. De oogst van kikkererwten heeft ook wel eens tot na kerst geduurd, vertelt hij.

 • Australië - Met nieuwe combines heeft Kurstjens de telematica gemoderniseerd. “Het is erg makkelijk dat je op ieder moment op je telefoon of iPad kunt zien waar de combines in het veld zijn, hoe ze hun afstellingen hebben staan en met welke verliezen ze draaien”, zegt de oud-loonwerker uit Grubbenvorst.

  Australië - Met nieuwe combines heeft Kurstjens de telematica gemoderniseerd. “Het is erg makkelijk dat je op ieder moment op je telefoon of iPad kunt zien waar de combines in het veld zijn, hoe ze hun afstellingen hebben staan en met welke verliezen ze draaien”, zegt de oud-loonwerker uit Grubbenvorst.

 • Tokio - Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend (lokale tijd) in Tokio een conferentie geopend over voedsel en agribusiness. Die bedrijfstak is één van de bijzondere aandachtspunten tijdens het driedaagse staatsbezoek aan Japan.

  Tokio - Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend (lokale tijd) in Tokio een conferentie geopend over voedsel en agribusiness. Die bedrijfstak is één van de bijzondere aandachtspunten tijdens het driedaagse staatsbezoek aan Japan.

  Foto: ANP
 • Yagodka – Op een groot akkerbouwbedrijf bij het dorp Yagodka, 50 kilometer van de hoofdstad Minsk, is een bont gezelschap bezig met het oogsten van wittekolen. Docenten en studenten van een universiteit uit de dichtbijgelegen stad Chervyen steken de handen uit de mouwen en helpen een plaatselijke akkerbouwer met de oogst door de kolen door de lucht te laten vliegen tijdens de schoolvakantie.

  Yagodka – Op een groot akkerbouwbedrijf bij het dorp Yagodka, 50 kilometer van de hoofdstad Minsk, is een bont gezelschap bezig met het oogsten van wittekolen. Docenten en studenten van een universiteit uit de dichtbijgelegen stad Chervyen steken de handen uit de mouwen en helpen een plaatselijke akkerbouwer met de oogst door de kolen door de lucht te laten vliegen tijdens de schoolvakantie.

  Foto: ANP
 • Afghanistan – Afghaanse boeren oogsten katoen in de omgeving van de stad Balkh. De Afghaanse regering stimuleert boeren om normale gewassen, zoals rijst, katoen, tarwe en groente, te verbouwen in plaats van opium.

  Afghanistan – Afghaanse boeren oogsten katoen in de omgeving van de stad Balkh. De Afghaanse regering stimuleert boeren om normale gewassen, zoals rijst, katoen, tarwe en groente, te verbouwen in plaats van opium.

  Foto: ANP
 • Amiens – In het Noord-Franse Amiens protesteren leden van de vakbond voor agrarisch medewerkers om steun te betuigen aan negen activisten die voor de rechter moesten verschijnen. Ze staan terecht vanwege vernielingen tijdens een protest tegen een mega-melkveehouderij in Abeville. Deze omstreden boerderij staat bekend als de ‘la ferme des mille vaches’, ofwel duizendkoeienboerderij.

  Amiens – In het Noord-Franse Amiens protesteren leden van de vakbond voor agrarisch medewerkers om steun te betuigen aan negen activisten die voor de rechter moesten verschijnen. Ze staan terecht vanwege vernielingen tijdens een protest tegen een mega-melkveehouderij in Abeville. Deze omstreden boerderij staat bekend als de ‘la ferme des mille vaches’, ofwel duizendkoeienboerderij.

  Foto: ANP
 • München – Duitse eco-activisten protesteren in München tegen patentering van planten en dieren. Dit is een heikele kwestie in Europa.

  München – Duitse eco-activisten protesteren in München tegen patentering van planten en dieren. Dit is een heikele kwestie in Europa.

  Foto: ANP
 • Rajastan – Een kamelenhoeder brengt zijn kudde naar de Pushkjar-markt in de woestijn van de Indiase deelstaat Rajastan. Duizenden dieren, vooral kamelen, worden hier verhandeld.

  Rajastan – Een kamelenhoeder brengt zijn kudde naar de Pushkjar-markt in de woestijn van de Indiase deelstaat Rajastan. Duizenden dieren, vooral kamelen, worden hier verhandeld.

  Foto: Reuters
 • Thailand – Het oogt niet erg hightech deze ploeg, maar hij is voor kleine Thaise boeren toch een hele vooruitgang in vergelijking met methodes die ze tot voor kort gebruikten bij de rijstteelt. Thailand is de tweede rijstexporteur ter wereld. Inspectie van de gigantische voorraden die het land heeft, wijzen uit dat 70 procent er slecht aan toe is. Een vijfde is zelfs niet meer bruikbaar. Dit zet de overheid onder druk om de voorraden versneld op de markt te brengen, wat wereldwijd prijsdalingen tot gevolg kan hebben.

  Thailand – Het oogt niet erg hightech deze ploeg, maar hij is voor kleine Thaise boeren toch een hele vooruitgang in vergelijking met methodes die ze tot voor kort gebruikten bij de rijstteelt. Thailand is de tweede rijstexporteur ter wereld. Inspectie van de gigantische voorraden die het land heeft, wijzen uit dat 70 procent er slecht aan toe is. Een vijfde is zelfs niet meer bruikbaar. Dit zet de overheid onder druk om de voorraden versneld op de markt te brengen, wat wereldwijd prijsdalingen tot gevolg kan hebben.

  Foto: Reuters
 • Nederland – Een ongewoon zachte herfst liet afgelopen week nog volop activiteit zien op het land. Er is nog veel gras geoogst afgelopen week, zoals hier in Noord-Groningen.

  Nederland – Een ongewoon zachte herfst liet afgelopen week nog volop activiteit zien op het land. Er is nog veel gras geoogst afgelopen week, zoals hier in Noord-Groningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.