Home

Foto & video 1552 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 41

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Californië – Deze satellietopnames van de Nasa laten zien hoe de droogte toegeslagen heeft in Californië. De opnames zijn van 2002, 2008 en 2014. Hoe roder de kleur, hoe droger. De stroomgebieden van de Sacramento Rivier en de San Joaquin Rivier zijn het zwaarst getroffen. Deel van het probleem is de sterk gegroeide onttrekking van grondwater voor de land- en tuinbouw. (foto: ANP/AFP)

  Californië – Deze satellietopnames van de Nasa laten zien hoe de droogte toegeslagen heeft in Californië. De opnames zijn van 2002, 2008 en 2014. Hoe roder de kleur, hoe droger. De stroomgebieden van de Sacramento Rivier en de San Joaquin Rivier zijn het zwaarst getroffen. Deel van het probleem is de sterk gegroeide onttrekking van grondwater voor de land- en tuinbouw. (foto: ANP/AFP)

 • Filippijnen – Arbeiders in een opslagplaats in Manila op de Filippijnen stapelen zakken rijst. Het land moet dit en volgend jaar honderdduizenden tonnen rijst importeren. Het is er niet in geslaagd om de eigen productiedoelen te halen, werd afgelopen week bekend. (foto: ANP/AFP)

  Filippijnen – Arbeiders in een opslagplaats in Manila op de Filippijnen stapelen zakken rijst. Het land moet dit en volgend jaar honderdduizenden tonnen rijst importeren. Het is er niet in geslaagd om de eigen productiedoelen te halen, werd afgelopen week bekend. (foto: ANP/AFP)

 • Thailand – Deelnemers aan een buffelrace in het Thaise Chonburi, zuidoostelijk van de hoofdstad Bangkok. Racen met waterbuffels is een eeuwenoude traditie in het gebied, ter viering van het einde van de rijstoogst. (foto: ANP/AFP)

  Thailand – Deelnemers aan een buffelrace in het Thaise Chonburi, zuidoostelijk van de hoofdstad Bangkok. Racen met waterbuffels is een eeuwenoude traditie in het gebied, ter viering van het einde van de rijstoogst. (foto: ANP/AFP)

 • Moskou – Deze versierde koe staat op de agrarische beurs Gouden Herfst in Moskou. Volgens de Russische regering gaat de Russische landbouwsector profiteren van de boycot van Westerse producten die het land heeft afgekondigd in verband met de Oekraïnecrisis. (foto: ANP/EPA)

  Moskou – Deze versierde koe staat op de agrarische beurs Gouden Herfst in Moskou. Volgens de Russische regering gaat de Russische landbouwsector profiteren van de boycot van Westerse producten die het land heeft afgekondigd in verband met de Oekraïnecrisis. (foto: ANP/EPA)

 • Duitsland – De Chinese premier Li Keqiang was afgelopen week met 14 ministers op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Onderwerp van gesprek was onder meer samenwerking op agrarisch gebied. Vooral de Duitse expertise op het gebied van groene techniek zoals biogas heeft de belangstelling van de Chinezen. (foto: ANP/AFP)

  Duitsland – De Chinese premier Li Keqiang was afgelopen week met 14 ministers op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Onderwerp van gesprek was onder meer samenwerking op agrarisch gebied. Vooral de Duitse expertise op het gebied van groene techniek zoals biogas heeft de belangstelling van de Chinezen. (foto: ANP/AFP)

 • Amerongen – Grond en graszoden vliegen door de lucht in een perceel grasland van veehouder Frans Avezaat in Amerongen. Loonwerker Wim van Laar freest de greppels van 40 hectare grasland langs de Lekdijk. (foto: Vidiphoto)

  Amerongen – Grond en graszoden vliegen door de lucht in een perceel grasland van veehouder Frans Avezaat in Amerongen. Loonwerker Wim van Laar freest de greppels van 40 hectare grasland langs de Lekdijk. (foto: Vidiphoto)

 • Eimeren (Gld). De kooloogst is dit jaar goed, in tegenstelling tot de prijzen. Hier haalt personeel fan groenteteler Twan Houterman van Betuwe Brassica in Bemmel de witte kool binnen. Ze worden met de hand gesneden, want ze zijn bestemd voor de versmarkt. Deze markt heeft erg te lijden van de Russische boycot. (foto: Vidiphoto)

  Eimeren (Gld). De kooloogst is dit jaar goed, in tegenstelling tot de prijzen. Hier haalt personeel fan groenteteler Twan Houterman van Betuwe Brassica in Bemmel de witte kool binnen. Ze worden met de hand gesneden, want ze zijn bestemd voor de versmarkt. Deze markt heeft erg te lijden van de Russische boycot. (foto: Vidiphoto)

 • St. Gallen (Zwitserland) – De Zwitserse president Didier Burkhalter houdt een biggetje in de lucht bij een bezoek aan de Zwitserse landbouwbeurs Olma in St. Gallen, op 9 oktober. (foto: Reuters)

  St. Gallen (Zwitserland) – De Zwitserse president Didier Burkhalter houdt een biggetje in de lucht bij een bezoek aan de Zwitserse landbouwbeurs Olma in St. Gallen, op 9 oktober. (foto: Reuters)

Of registreer je om te kunnen reageren.