Commentaar

11 reactieslaatste update:7 jul 2017

‘Vertrek Van Dam voelt als vernedering’

Martijn van Dam is nog ruim een maand staatssecretaris van landbouw. Hij maakt per 1 september de overstap naar de publieke omroep NPO.

Van Dam (PvdA) komt terecht op een post die hem nader aan het hart ligt dan landbouw.

De reacties op zijn vertrek variëren. Ergernis over de ‘baantjescultuur’. Partijgenoot Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem. Opluchting omdat de man bij boeren impopulair is. Hij heeft weinig met de reguliere landbouw. Boosheid omdat hij vertrekt terwijl het mest- en fosfaatrechtendossier in een cruciale fase belandt.

Van Dam heeft geen invloed op formatie

Eerlijk is eerlijk, je kunt een demissionair bewindspersoon zonder politiek perspectief niet maanden aan een post houden. Van Dam heeft ook geen invloed op de formatie. 1 september is 5,5 maand na de verkiezingen!

Landbouw telt in Den Haag niet meer mee

Nee, de frustratie zit dieper. Landbouw telt in Den Haag niet meer mee. De sector ‘verloor’ het ministerie. In de formatie is het staatssecretariaat een restpost. Na Co Verdaas en Sharon Dijksma is Martijn van Dam de derde bewindspersoon op landbouw in één kabinet. Dijksma vertrok halverwege naar het volgens sommigen prestigieuzere Infrastructuur & Milieu. Voor Van Dam is de post duidelijk niet meer dan een tussenstap. Toch voelt zijn vertrek nu als een vernedering.

Laatste reacties

 • ghsmale

  weer iemand die het zinkend schip verlaat,
  nu het nog kan
  het blijven pionnen van Brussel

 • jfvanbruchem1

  ghsmale boeren houden hun handje toch op in Brussel.

 • alco1

  Van Bruchem.
  Ook jij laat weer zien dat je er niets van snapt.
  Liever hebben we dat alle subsidies verdwijnen.
  Subsidies worden namelijk verrekend in de kostprijs en komen als zodanig terecht bij een zeer goedkoop product voor de consument, maar je moet wel als een schoothondje aan de regels voldoen om in aanmerking te komen , want als individuele boer heb kun je niets afdwingen.

 • veldzicht

  En de burger ziet je als een armzalige bedelaar of steuntrekker.

 • Barneveldsei

  Veldzicht: de burger is een armzalige bedelaar. Want wie beurt elke maand : 1 huursubsidie, 2 reiskosten vergoeding. 3 kinderbijslag, 4 werkloosheid uitkering 4a kwijtschelding opgelopen huurschuld. Nou ja kan nog wel even doorgaan. Dus de burgers zijn grootste gebruikers van subsidies.

 • info36

  De meeste subsidies komen bij burgers terecht. Alleen dat zijn landelijke en geen Europese. Maar de bedragen zijn veel groter.

 • ghsmale

  door subsidies creëer je melker banen
  en houden we elkaar bezig
  dit artikel gaat over het vertrek van een zoveelste persoon

 • Vakbladen1

  Een voordeel kan die geen domme dingen neer zeggen

 • Mbmb

  En zo wordt de landbouw behandeld; de éne na de andere nitwit van de PvdA, niet gehinderd door kennis, niet gehinderd door belangstelling, maar slechts uit op persoonlijk gewin en mooie baantjes. Wat een enorme puinzooi laat deze Van Dam en niet te vergeten die Dijksma achter. Wel slim, nu het nog kan in de PvdA baantjescultuur een mooie persoonlijke stap maken. Veel succes, het gaat altijd beter als staatssecretaris..

 • Ik zal er geen traan om laten, flikkeren maar op , IK HEB NIETS MET LANDBOUWSTAATSSECETARISVANLANDBOUW

 • jjbm

  de ene stagiair gaat en de adere komt

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.