Home

Achtergrond

Goede handel op schapenmarkt Leeuwarden

De schapenhandel op de veemarkt in Leeuwarden is wederom vlot verlopen. Met het einde van de vastenmaand Ramadan in zicht, werd er goed verkocht. Dat geldt eigenlijk voor alle categorieën.

Dat bood de kans om ook de minder courante dieren voor relatief goede prijzen van de hand te doen. De noteringscommissie besloot alleen de notering voor luxe zuiglammeren met € 2,50 te verhogen naar maximaal € 117,50.

Overhouders bijna gedaan

Wat betreft de overhouders is het ook in Leeuwarden bijna gedaan. In Bunnik worden al geen overhouders meer genoteerd. In Leeuwarden gaat men naar verwachting nog 2 weken door. Traditioneel loopt het aanbod overhouders in het noorden van het land wat langer door. Deze week was de verhouding overhouders en zuiglammeren op de markt ongeveer fiftyfifty. Wat betreft de prijzen van overhouders zal er komende weken waarschijnlijk weinig meer veranderen.

Wat betreft de zuiglammeren is het nog even de vraag wat er met de prijzen gaat gebeuren. De ene handelaar denkt dat de prijzen, nu de Ramadan bijna achter de rug is, wat gaan dalen, terwijl de ander het gevoel heeft dat het beperkte aanbod de prijzen komende weken nog wel in de benen kan houden. Daarvoor moet het aanbod dan niet te snel stijgen.

Prognose: prijzen zuiglammeren stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.