Home

Achtergrond

Elbert Dijkgraaf

Elbert Dijkgraaf (SGP) is populair onder boeren en speelt daar ook handig op in. Voor de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen voorjaar poseerde hij in overall, terwijl hij toch echt meer van de statige pakken is.
Elbert Dijkgraaf

Dijkgraaf legt de vinger wel op de zere plek voor boeren. Hij spreekt hun wens uit. Met zijn opstelling in het mestdebat heeft hij zich buiten de politieke arena gezet. Dijkgraaf in het debat over het fosfaatrechtenstelsel wijkt zijn visie te ver af van de gebaande weg. Daarmee heeft hij zijn geldingskracht wel kleiner gemaakt.

Ondanks zijn opstelling in het mestdossier is Dijkgraaf een graag geziene spreker bij de landbouwdebatten. Hij verschijnt altijd goed voorbereid voor de microfoon, spreekt met humor en is bedreven in het parlementaire spel. Door zijn dossierkennis weet hij zaken vaak technisch aan te passen, waardoor de boer doorgaans beter uit de bus komt. Hij probeert slimme wegen te bewandelen om de positie van de boer te verbeteren, ook door inbreng bij andere ministeries.

Terug naar de publiekspeiling

Of registreer je om te kunnen reageren.