Home

Achtergrond

Ziekenhuizen houden zich onvoldoende aan MRSA-protocol

Bij opname van patiënten in ziekenhuizen wordt onvoldoende gekeken naar de risico's voor dragerschap van multi-resistente bacteriën. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een onderzoek naar antibioticabeleid en infectiepreventie in ziekenhuizen.

De inspectiedienst concludeert dat ziekenhuizen de risico-inventarisatie niet goed doen en dat de uitkomsten hiervan niet goed wordt vastgelegd in de dossiers. Ziekenhuizen zijn verplicht om bij opname van mensen te vragen of ze in contact komen met varkens of kalveren om het risico op dragerschap van vee-gerelateerde MRSA in te schatten. Dragers van deze bacterie moeten apart verpleegd worden om verspreiding van de resistente bacteriën te voorkomen. De Inspectie legt maatregelen op in de ziekenhuizen die zich niet aan de regels houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.