Home

Achtergrond

Co de Heus

Helft van ambitieus voerduo.

Functie: CEO en mede-eigenaar Koninklijke De Heus Groep, samen met broer Koen
Geboortejaar: 1969

Voerbedrijf De Heus groeit gestaag door. De rij overnames en nieuwvestigingen in binnen- en buitenland is schier eindeloos. Naar eigen zeggen is de groei (in voervolume) 8% per jaar. Ook in Nederland is er nog steeds ontwikkeling. De voermarkt zelf groeit niet meer, dus zoekt het bedrijf het in ketenintegratie – achterwaarts, wel te verstaan. Niet richting boerenerf, maar de andere kant op.

Dan kom je bij premixen, waarvoor De Heus een speciale fabriek bouwde. In het buitenland is flinke groei in onder meer Vietnam (jaarlijks 30%). De totale omzet is € 2,2 miljard, waarvan tweederde buiten Nederland. De winst was vorig jaar ruim € 60 miljoen.

Eigenlijk moeten hier twee portretten staan; ook dat van broer Koen. Ze zijn elkaars evenknie. Maar omdat eerstgenoemde over ‘Nederland’ gaat, is de keus op hem gevallen.

'Familiebedrijf van het jaar'

De prijs ‘Familiebedrijf van het Jaar’ in 2015 is een kroon op het werk, die De Heus met trots draagt. De voerfabrikant, sinds 2011 ‘koninklijk’, bemoeit zich weinig met discussies in de sector, maar doet graag mee met handelsmissies.

Financieel gaat het ook voor de wind, de clan staat op nummer 8 in de familie top-50 van Quote met een geschat vermogen van € 735 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.