Home

Achtergrond

Annie Schreijer-Pierik

Zaagt in Brussel aan poten van Natura.

Functie: Lid Europees Parlement voor EVP/CDA
Geboortejaar: 1953

De Twentse boerin Annie ­Schreijer-Pierik heeft een nieuwe missie gevonden in het Europees Parlement. Daar is landbouw belangrijker dan in het nationale parlement en valt er meer eer te behalen met het werk van volksvertegenwoordiger. Op veel grote dossiers is meer invloed uit te oefenen. Omdat het Europarlement op voet van gelijkwaardigheid meepraat met de Commissie, omdat landbouw nog altijd een van de grote aandachtsgebieden is en omdat de christendemocraten hier nog altijd veel macht hebben.

Brussel

Vanuit Brussel zaagt Schreijer onder meer aan de poten van het door veel boeren gehate Natura-beleid (waarover ze onlangs een rapportage heeft uitgebracht) en aan veel andere detailregels waar de landbouw last van heeft.

En ook anders dan in Den Haag worden christen-democraten in Brussel nog wel geconsulteerd en geëerd door het kabinet.

Schreijer kwam in 2014 in het Europarlement dankzij een grote, trouwe achterban die ze in de loop der jaren heeft opgebouwd. Ze bedient die achterban ook trouw, met vele werkbezoeken in het land en door een grote benaderbaarheid voor haar kiezers.

Of registreer je om te kunnen reageren.