Home

Achtergrond 3 reacties

Windmolens slecht voor 't gehoor

Londen – De Britse wetenschappelijke koepelorganisatie Royal Society waarschuwt dat windmolens op den duur het gehoor van mensen die er in de buurt wonen kunnen beschadigen. Dat komt volgens de Royal Society door de voortdurende blootstelling aan geluid met een lage frequentie.

Uit onderzoek is gebleken dat het oor van mensen die dicht bij windmolens wonen van binnen 'fysiek ernstige veranderingen laat zien', meldt de Royal Society op basis van een onderzoek door de universiteit van München.

Laatste reacties

 • agratax2

  We moeten dus kiezen uit blijvend goede oren en 'vuile' stroom of schone stroom en een slecht gehoor op termijn. Het begint er steeds meer op te lijken dat wat we ook bebenken om onze planeet leefbaar te houden er steeds weer negatieve bijverschijnselen te vinden zijn. Moet ik hieruit concluderen dat menselijke activiteit altijd gepaard gaat met 'vervuiling' van onze leefomgeving?

 • veldzicht

  Als groene stroom uit windmolens nu echt schoon was zou ik het er wel mee eens zijn,echter het levert nagenoeg niets op en kost vele miljarden aan subsidie,70% van de tijd leveren ze geen stroom en als al de plannen doorgaan tot 2023 geeft het nog maar !% van het totale energie verbruik(dus ook gas,benzine en diesel) maar dan is ook het hele landschap verpest en staat de zee vol met vogelgehaktmolens.
  volgens mij is er voorlopig op korte termijn maar een oplossing dat is
  kernenergie tot er in de toekomst iets beter is. .

 • Henk Daalder Windparken Wiki

  De redactie nam niet eens de moeite naar de bron te verwijzen.
  De vraag is of het echt waar is wat er beweerd wordt. Zo zijn er enkele honderden boeren met een eigen windmolen op het erf. Vaak al meer dan 10 jaar. Zijn die bekend geworden als dove boeren?
  Ik denk het niet.
  De knetterende trekker, waar velen dagelijks op zitten, geeft met elke slag ook LF geluid af, worden we daar doof van? Ik denk het niet.

  Boeren moeten gewoon met burgers blijven samenwerken en hun grond aan burgers verhuren om samen een windpark te bouwen, ipv met een commerciële wind cowboy. Met burgers samen is de winst marge voor zowel boer als burger groter, dan bij een deal met een commerciële wind cowboy.

Of registreer je om te kunnen reageren.