Boerenleven

Foto & video

Racen met volle giertanks

Tropische hitte en volle giertanks, het kon niet beter.

Terwijl veel evenementen het afgelopen weekeinde werden afgelast vanwege de hitte, ging de giertankrace in het Zuid-Hollandse Bodegraven gewoon door. Of beter gezegd: die ging juist door vanwege de hitte. Zo’n 25 deelnemers kwamen met hun giertanks naar het raceterrein. De afgelopen jaren spande het er steeds om of het wel warm genoeg zou zijn, dit jaar was er geen twijfel.


 • De spanning stijgt, de eerste giertank trekt alvast een waaier. Van water welteverstaan. - Foto's: Roel Dijkstra

  De spanning stijgt, de eerste giertank trekt alvast een waaier. Van water welteverstaan. - Foto's: Roel Dijkstra

 • En weg zijn ze. De kranen kunnen nu volop open.

  En weg zijn ze. De kranen kunnen nu volop open.

 • Water komt niet alleen achter uit de giertanks, met spuitkanonnen kunnen de deelnemers ook gericht mikken.

  Water komt niet alleen achter uit de giertanks, met spuitkanonnen kunnen de deelnemers ook gericht mikken.

‘Mekaar een beetje natspetteren’

Tot laat in de avond was het rond de 30 graden, mooier kon het niet. Medeorganisator Ron de Wit: “De bedoeling is namelijk ook dat we mekaar een beetje natspetteren.” Dat beetje spetteren bleek een understatement. Met ouderwetse waaiers achter de giertank en spuitkanonnen die vele meters ver reikten, werd het een waterfestijn van jewelste.


 • Een giertank is een giertank, ook als ie is omgebouwd tot rijdend zwembad. De 'zwemmers' gaan vol op het orgel en spuiten elke tegenstander drijfnat. - Foto's: Roel Dijkstra

  Een giertank is een giertank, ook als ie is omgebouwd tot rijdend zwembad. De 'zwemmers' gaan vol op het orgel en spuiten elke tegenstander drijfnat. - Foto's: Roel Dijkstra

 • Het damesteam weet eveneens van wanten. Gas erop en vol door de blubber.

  Het damesteam weet eveneens van wanten. Gas erop en vol door de blubber.

 • Het waterfestijn wordt al snel ook een blubberfestijn. De modder zit de deelnemers tot achter de oren, maar wat geeft het? Tot laat in de avond wordt er geracet en gespetterd, en dan zit het er weer op.

  Het waterfestijn wordt al snel ook een blubberfestijn. De modder zit de deelnemers tot achter de oren, maar wat geeft het? Tot laat in de avond wordt er geracet en gespetterd, en dan zit het er weer op.

Of registreer je om te kunnen reageren.