Redactieblog

3 reacties

‘Yvon, de boeren en boerinnen’

Het gaat er ruig aan toe op sociale media. Dat is niet leuk meer.

Zeg, komt er nog een stukje over Boer zoekt Vrouw? Die vraag kreeg ik van een collega. Om eerlijk te zijn was ik het eerst niet van plan. Wat moet je schrijven over een programma dat immens populair is en dat qua berichtgeving allang de agrarische bladen ontstegen is? Zelfs de NOS berichtte dat boer Remco uit het programma was gezet na ongeoorloofd contact. Dan moet het wel om serieus nieuws gaan. Immers, de NOS ‘stelt zich tot doel de primaire informatiebron te zijn op het gebied van nieuws, sport en evenementen, zodat de Nederlandse burger beter in staat is te oordelen over ontwikkelingen in de wereld, waardoor hij zijn gedrag beter kan bepalen’.

Misschien kijk ik op de verkeerde plaatsen maar op sociale media gaat het er weinig gezellig aan toe

Terughoudendheid

Dat is dus één van de ‘ontwikkelingen in het land’, dat een boer niet meer mee mag doen aan een datingprogramma. En nu kan de Nederlander dus ‘zijn gedrag beter bepalen’.

Juist daarin schuilt mijn terughoudendheid om zelf te berichten. Want het gedrag dat ik van veel van die Nederlanders tegenkom, is naar. Misschien kijk ik op de verkeerde plaatsen maar op sociale media gaat het er weinig gezellig aan toe. Deelnemende boeren en boerinnen worden afgebrand tot bij hun enkels. Hun ‘fossiele’ keukeninrichting, hun ‘prehistorische’ kijk op vrouwen, hun uiterlijk (‘grote oren, grote bril, grote poriën en rustiek gebit’) alles wordt verkneukelend gefileerd.

Lees verder onder het Facebookbericht.

Als puntje bij paaltje komt is de impact van al die meningen toch groter dan vooraf gedacht

Heisa Yvon Jaspers

In één moeite door kwam de heisa met Yvon Jaspers erbij over haar ‘schnabbels’ bij ForFarmers. Hoewel haar werkgever en de hele agrarische sector dat allang weet, scheen het toch onthullend te zijn en werd en wordt er schande van gesproken. Het onderwerp van gesprek wordt uitgemaakt voor van alles en nog wat. Nu weet ik dat Yvon Jaspers altijd voorbereid is op ‘een hele hoop bagger’. Ze zal er vermoedelijk niet heel erg mee zitten omdat ze er niks mee kan. Ik hoop dat de deelnemende boeren aan Boer zoekt Vrouw er ook op die manier in zitten. Je kunt wel zeggen dat ze toch van tevoren weten waar ze aan beginnen, maar als puntje bij paaltje komt is de impact van al die meningen toch groter dan vooraf gedacht.

Niet op sociale media kijken?

Ongetwijfeld is afkraken, schelden en neerhalen voor veel kijkers een deel van de lol, maar ik vind er niks aan zo. Een oplossing kan zijn om niet meer op sociale media te kijken wat er voorbij komt. Maar als zelfs de NOS zich ermee bezighoudt, wordt dat wel heel lastig. De deelnemers wens ik in elk geval sterkte en liefde.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Eigenlijk is geen of slecht internet op het platteland ideaal. Kun je al die bagger ook niet ontvangen en leef je veel rustiger.

  • hylkema.l

    Gelukkig was er vandaag ook positief nieuws over boer Remco en anderen. De L.C. en Omrop Fryslân berichten positief, en de Omrop had boer Jochem uit Kimswerd en boer Jan uit Allingawier in het programma om te praten over hun ervaring, en die deden dat prima.

  • Bolder01
    Diegene die zo afgeven op Yvon zijn gewoon jaloers dat ze de capaciteiten niet om hebben,Wie heeft er nu geen 2 petten op ZE HEEFT HET GOED GESPEELD MET FOR FARMES    .

Of registreer je om te kunnen reageren.