Foto: Mark Pasveer BoerenlevenFoto

‘Veranderen? Ik zou de koeien weer willen weiden’

Marja Leenstra (20) wil blijven investeren in het bedrijf van haar ouders.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“Op zich ben ik tevreden. Mijn ouders zijn altijd meegegaan met de tijd en hebben het bedrijf up-to-date gehouden. Het is straks aan mij om het toekomstbestendig te houden en te blijven innoveren. Groeien op de huidige locatie, is niet ideaal. En omdat we met 2 robots melken en onze weidepercelen aan de andere kant van de weg liggen, weiden we de koeien niet. Maar er is vanuit de maatschappij wel vraag naar weidemelk. Dus als ik iets wil veranderen, dan zou ik de koeien weer willen gaan weiden.”

Als ik in de loterij een miljoen win dan …

“Investeer ik dat in land. Op het moment moeten wij mest afvoeren, dat vind ik zonde van het geld. En in de toekomst gaat het sowieso meer naar grondgebondenheid toe. Ik wil zelf mijn voer kunnen telen, ook daarvoor hebben we meer grond nodig. Voor mezelf? Een mooie auto, verder steek ik alles in het bedrijf.”

Over 5 jaar …

“Ben ik afgestudeerd, woon samen met mijn vriend, zit thuis in de maatschap en werk 3 dagen per week buiten de deur. Mijn ouders zijn nog erg actief, ze zijn nog niet aan afbouwen toe. En zo kan ik mooi wat ervaring opdoen terwijl ik geleidelijk aan in het bedrijf groei.”

Beheer
WP Admin