Boerenleven

Foto & video 1 reactie

‘Boven de 30 liter per dag is haalbaar’

Opvolger Tim Scholten (18) werkt mee op het melkveebedrijf van zijn ouders.

Tims moeder verzorgt de administratie, zijn vader gaat over de twee melkrobots en het jongvee, Tim doet veel rondom het inkuilen met maaien en ophalen, zijn opa doet het harken en houdt de boxen schoon. Verder doet iedereen wat nodig is.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Ik word nu al overal bij betrokken dus grote veranderingen zijn niet nodig. Welke kant ik op wil? Iets uitbreiden. We hadden 130 koeien voor de fosfaatwet Daar zijn de stal en de melkrobots op berekend. Verder wil ik de melkgift optimaliseren. We zitten nu op gemiddeld 29 liter per koe per dag, mijn streven is dat boven de 30 uit te tillen. Met meer uitgekiende voeding is dat haalbaar, denk ik.”

Over vijf jaar ...

“Ben ik klaar met school, werk ik thuis, maar ook buiten de deur. Thuis hebben we de komende jaren namelijk genoeg arbeid. En ik zou de lijn wel voort willen zetten om een stier voor de ki te fokken. De eisen worden steeds strenger, maar ik hoef niet bij nul te beginnen.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 42 van 18 juli en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@proagrica.com.

Eén reactie

  • 0064376

    Meer koeien melken met 2 robots is onverstandig.

Of registreer je om te kunnen reageren.