Akkerbouw

Nieuws

Delphy waarschuwt op valreep voor aardappelziektes

Phytophthora en alternaria blijven een risico vormen voor de aardappelen, ondanks het relatief warme en droge weer.

Hiervoor waarschuwt onderzoeks- en adviesbureau Delphy in zijn nieuwsbrief. Het aardappelloof dient tot het afsterven gezond te worden gehouden. Aangezien phytophthora kan profiteren van de dauwnachten, raadt Delphy aan om het preventieve spuitschema gesloten te houden tot afsterven van het loof. Een goede knolbescherming is belangrijk.

Alternaria kan snel uitbreiden

In afstervend loof kan alternaria snel uitbreiden. Door een aantasting sterft het gewas vervroegd af, wat opbrengstderving tot gevolg heeft. Ook de oogst kan worden aangetast. De gevoelige rassen moeten daarom elke 2 weken worden beschermd, tot een week voor de loofdoding.

Of registreer je om te kunnen reageren.