Akkerbouw

Nieuws 886 x bekeken

Agrafiek Award voor Drentse akkerbouwer De Jong

Akkerbouwer en energieproducent Jan Renier de Jong uit Odoorn, Drenthe, heeft de Agrafiek Award gewonnen in de categorie akkerbouw. Hij won tevens de publieksprijs.

De Agrafiek Award beloont en stimuleert agrarische ondernemers met een waarderingsprijs voor hun innovatieve en duurzame ondernemerschap. Het is een initiatief van de gelijknamige stichting en de uitgeverijen Prosu Media Producties en Rekad. De prijs is voor de tweede keer uitgereikt.

Energieopslag gekoppeld aan aardappelbewaring levert forse besparing

Agrarisch ondernemer De Jong bespaart flink dankzij de energieopslag, gekoppeld aan zijn aardappelbewaring. Volgens hem zijn dergelijke innovaties noodzakelijk geworden: "Boeren die nog geen zonnepanelen hebben, zijn over 25 jaar geen boer meer. Gelukkig zijn er in de landbouw al behoorlijke stappen gemaakt."

Lees alles over subsidies van zonnepanelen en asbestsanering

Of registreer je om te kunnen reageren.