Akkerbouw

Nieuws 938 x bekeken

CME verhandelt Europees tarwecontract

De termijnmarkt in Chicago start vanaf 12 september met de handel in een Europees tarwecontract. Het contract en de opties op het contract worden elektronisch verhandeld via CME Globex.

De opties kunnen ook op de handelsvloer in Chicago worden verhandeld. Het contract omvat 50 ton en noteert in euro's. De basis is levering in de havenstad Rouen in Frankrijk, vanuit gecertificeerde opslagplaatsen in Noord-Frankrijk.

Concurrentie met Matif-contract

De beursorganisatie Chicago Mercantile Exchange (CME) kondigde begin vorig jaar al aan de concurrentie aan te gaan met het Matif-tarwecontract van Euronext. De CME startte begin deze eeuw ook met de handel in tarwecontracten voor levering in de Zwarte Zee-regio. Dat is nooit een succes geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.