Akkerbouw

Nieuws 1990 x bekeken

Eerste af-landuien van 2016 online te koop

De eerste partijen af-landuien van teelt 2016 worden alweer aangeboden op het online handelsplatform Uienhandel.com.

Deze handel heeft wat meer voeten in de aarde dan de handel uit bewaring, omdat van af-landpartijen geen kwaliteitsrapport wordt opgemaakt. De koper moet zelf een oordeel vormen over kwaliteit en grofte van de aangeboden partijen.

Seizoen pas gestart

Het seizoen is nog maar net begonnen, weet Agri-e-Trade. Dit bedrijf, dochter van Agrifirm Plant, faciliteert de website Uienhandel.com. In het Zuidwesten zijn de veldactiviteiten het grootst, in Flevoland is het zaaiwerk net begonnen. Het voorjaar is in de weersvooruitzichten ook maar amper terug te vinden, want de week na Pasen heeft net als de paasdagen zelf een wisselvallig karakter.

Voor de laatste uien van het huidige afzetseizoen is kwaliteit allesbepalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.