Akkerbouw

Nieuws

De Groot en Slot bouwt nieuw veredelingscentrum

Uien- en sjalottenveredelingsbedrijf De Groot en Slot bouwt een nieuw veredelingscentrum op de plek van de huidige bedrijfshallen.

De bouw van het nieuwe centrum in Broek op Langedijk (N.-H.) gaat binnenkort van start. "Een goed kennisnetwerk en uitstekende faciliteiten vinden wij een randvoorwaarde voor succes", verklaart Martin Slot, directeur van De Groot en Slot. "We zaten al enkel jaren aan de maximale capaciteit, terwijl we voor de veredeling juist volop de ruimte willen hebben voor innovaties. Daarnaast kunnen we logistieke- en efficiëntieverbeteringen doorvoeren, waarvoor de huidige bedrijfshallen niet meer toereikend waren."

Sloopwerkzaamheden na Pasen van start

De sloop van de bedrijfshallen begint komende week. Op 1 september moet het veredelingscentrum operationeel zijn. Een krappe planning, maar noodzakelijk om straks het materiaal van de proefvelden uit heel Europa te kunnen ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.