Akkerbouw

Nieuws

Aldi wil overleg na kritiek op verbod gewasmiddelen

De Duitse supermarktketen Aldi Süd wil overleggen met telers, de handel en de gewasbeschermingsmiddelenbranche over het toekomstige gebruik van mogelijk schadelijke stoffen (neonicotinoïden). Dat schrijft Aldi Süd in een brief aan milieuorganisatie Greenpeace.

Greenpeace meldde onlangs dat Aldi Süd acht gewasbeschermingsmiddelen wil verbieden, die schadelijk zouden zijn voor bijen. De Duitse boerenorganisaties, handelskoepel en fabrikanten hebben forse kritiek geuit bij Aldi over het plotseling verbod op acht gewasbeschermingsmiddelen. Ook het Nederlandse GroentenFruit Huis is kritisch over de wijze waarop Aldi het verbod bekendmaakte zonder overleg met de sector.

Gewasbeschermingsmiddelen

Het GroentenFruit Huis is blij met de opening die Aldi nu biedt voor overleg over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Dat vermoeden wordt versterkt doordat Aldi geen einddatum noemt waarop de acht middelen niet meer gebruikt mogen worden. Volgens het GroentenFruit Huis lopen achter de schermen verschillende overleggen met partijen in Nederland en Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.