Akkerbouw

Nieuws

Bladschimmelwaarschuwing voor heel Nederland

Bergen op Zoom - De bladschimmelwaarschuwing geldt nu voor heel Nederland. Dat meldt het bieteninstituut IRS. Ook op de Noordelijke klei zijn nu bladschimmels gevonden.

Op enkele bietenpercelen in Friesland zijn cercospora, roest en meeldauw gevonden. Op één bietenperceel op de overgangsgrond in Groningen is stemphylium gevonden.

Wees alert en controleer bietenpercelen

De bladschimmelwaarschuwingsdienst adviseert telers op de Noordelijke klei alert te zijn en hun bietenpercelen te controleren. Een behandeling met een fungicide is alleen nodig wanneer er op het perceel een aantasting door bladschimmels is gevonden.

Eerst in Flevoland

Vorige maand, op 3 juli 2015, werden de eerste bladschimmels aangetroffen in Flevoland. Binnen twee weken volgden Gelderland, Overijssel, een deel van Noord-Brabant, Drenthe en Zuidelijk Groningen en Friesland. Noord-Groningen en Noord-Friesland bleven tot begin deze week gevrijwaard van bladschimmels.

Of registreer je om te kunnen reageren.