Akkerbouw

Nieuws

Agrifirm Plant: phytophthora in Groningen

Apeldoorn – In verschillende nog groene aardappelpercelen in Noord-Groningen is phytophthora aangetroffen, meldt Agrifirm Plant.

De aanhoudend natte periode met bewolkt weer en temperaturen rond 20 graden is ideaal voor de ontwikkeling van de schimmelachtige ziekte phytophthora. Op aardappelopslag sluimerde phytophthora waarschijnlijk al langer.

Ook het verlengen van de spuitintervallen, door de laatste regenperiode, speelt volgens Agrifirm een rol.

Haardendruk grootst in het noorden en midden

Uit de phytophthora-monitor op Boerderij.nl blijkt de haardendruk ook het grootst in het noorden (Groningen) en midden van het land (Flevoland). In het Zuidwesten is het lang droog geweest, waardoor de schimmel geen kans had om toe te slaan. Ook hier heeft het echter de laatste dagen geregend.

Of registreer je om te kunnen reageren.