Akkerbouw

Nieuws 2774 x bekeken 3 reacties

'Nieuw middel voor mais vervangt glyfosaat'

Bazel – Het Amerikaanse milieubureau EPA geeft een toelating aan het onkruidbestrijdingsmiddel Acuron van Syngenta voor gebruik in de maisteelt.

Volgens Syngenta is Acuron een alternatief voor de bestrijding van breedbladige onkruiden, nu steeds meer onkruiden ongevoelig worden voor glyfosaat. Syngenta brengt Acuron dit jaar op de markt in de VS en verwacht dat de omzet op termijn kan oplopen naar $250 miljoen (€229 miljoen).

Volgens Syngenta groeien de problemen in de VS met breedbladige onkruiden in mais, vooral door resistentievorming tegen glyfosaat. Telers spuiten steeds meer glyfosaat om het onkruid de baas te blijven. Acuron bestrijdt ruim zeventig breedbladige onkruiden. De werkzame stof van Acuron is de nieuwe chemische stof bicyclopyrone.

Laatste reacties

  • agro1


    bicyclopyrone = brandende fiets??? wellicht straf spul. kan in RR, of misschien zelfs in normaal???

  • ohzo

    Ik dacht, by the way, dat Monsanto heeft beweerd dat resistentie tegen glyfosaat onmogelijk is?

  • Maatjan

    Monsanto beweert wel meer dat niet waar blijkt of op z'n minst twijfelachtig is. Als je per jaar 5.5 miljard winst haalt uit genetisch bewerkt zaad en bestrijdingsmiddelen als Round up ga je heel ver om dat te beschermen. Er zijn geen onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeksinstituten die kwa budget op kunnen tegen Monsanto. De lobby invloed van Monsanto in de USA en de EU is ennorm.

Of registreer je om te kunnen reageren.