Akkerbouw

Nieuws 1984 x bekeken 2 reacties

Eerste cichorei vroeg gezaaid

Roosendaal - Ondanks de lage temperatuur is in een aantal regio's al een begin gemaakt met het zaaien van cichorei. Volgens cichoreiverwerker Sensus is voor april zo'n 3,5 procent van het geplande areaal gezaaid. Een perceel is zelfs afgedekt met vliesdoek.

Sensus Agro geeft als algemeen advies om vanaf begin april te zaaien zodra de grond dit toelaat, maar de zaai uit te stellen wanneer de temperatuur van de grond op zaaidiepte de 10 graden nog niet bereikt heeft. Voor het herbicidetolerante ras Chrysolite is het advies om niet voor 10 april te zaaien vanwege een hogere schietergevoeligheid. Sensus Agro verwacht dat de tweede helft van komende week weer gezaaid kan worden.

Laatste reacties

  • Jan-Zonderland

    'herbicidetolerante ras Chrysolite': Round Up ready chichorei ?????? GMO ???

  • agri2

    @ Jan-Zonderland, geen GMO, cichorei was van zichzelf al tolerant tegen een zeer lage dosering Safari (trisulfuron-methyl, ook toegelaten in suikerbieten). Door natuurlijke veredeling zijn rassen ontstaan die ook hogere doseringen  van sulfonyl-urea herbiciden kunnen verdragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.