Akkerbouw

Nieuws 1326 x bekeken

Aaltjesbestrijding in bieten en cichorei onder druk

Bergen op Zoom – Voor de teelt van suikerbieten en cichorei is het beperkt beschikbare granulaat Vydate 10G het enige toegelaten middel voor het beperken van schade van aaltjes en emelten (in cichorei gaat het alleen om aaltjes).

Hierop wijst instituut IRS. Kiezen voor een ander perceel is het enige alternatief, maar op de meeste bedrijven niet meer mogelijk.

Schade door vrijlevende wortelaaltjes komt vaak voor op plekken met een te lage pH of weinig organische stof in de grond. Het verhogen van de pH door te bekalken kan schade beperken. Ook het verhogen van de organische stof draagt hieraan bij. Vydate 10G is in 2015 beperkt beschikbaar door een ongeval bij de enige fabriek vaar de actieve stof oxamyl wordt geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.