Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

'Oekraïne tweede maisexporteur in de wereld'

Kiev – Oekraïne exporteert dit seizoen 20 miljoen ton mais. Dat verwacht de Amerikaanse landbouwraad in het land. Als de prognose uitkomt, wordt Oekraïne de tweede maisexporteur in de wereld na de Verenigde Staten, die goed zijn voor een export van 45 miljoen ton mais.

Dan haalt Oekraïne Brazilië in, dat volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) dit seizoen 19,5 miljoen ton mais exporteert. Het is nog net geen record voor Oekraïne. Dat behaalde het land vorig seizoen toen het iets meer dan 20 miljoen ton mais verkocht aan andere landen.

De Amerikaanse landbouwraad Jorge Sanchez schat de maisexport veel hoger in dan zijn eigen ministerie. USDA houdt het in de laatste Wasde-prognose op een maisexport van 16,5 miljoen ton. Volgens Sanchez is er veel vraag naar mais uit Oekraïne. Door de burgeroorlog is de nationale munt (hryvnia) sterk gedevalueerd. Dat maakt mais uit Oekraïne goedkoop. Bovendien verbetert de efficiëntie in de sector, ondanks de politieke en economische crisis, stelt Sanchez.

Eén reactie

  • ed12345

    Ik hoop het voor ze krijgen ze tenminste centjes binnen

Of registreer je om te kunnen reageren.