Akkerbouw

Nieuws

Nederlandse bietenteelt wint Europees 'zilver'

Elsdorf - De bietenteelt in Nederland heeft Europees 'zilver' gewonnen bij de hectareopbrengsten in 2014. Gemiddeld werd 15,1 ton suiker per hectare geoogst. De Zwitsers haalden het 'goud' met 15,6 hectare.

Dat blijkt uit een door de Duitse teeltadviesorganisatie LIZ opgesteld overzicht van de resultaten van de belangrijke bietenteeltlanden in Europa. De Zwitserse telers boekten ten opzichte van 2013 een toename van krap 28 procent, Nederland 14,4 procent. Duitsland bezet de derde plaats, maar blijft nog 0,2 ton onder de 'magische' 15 ton. In België (vierde plaats) is het gemiddelde 14,7 ton en in Frankrijk (vijfde plaats) 14,5 ton. Hekkensluiter op de negende plaats is Polen met 11,7 ton. Deze opbrengst is niettemin ruim 9 procent hoger dan in 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.