Akkerbouw

Nieuws 2252 x bekeken

Coragen toegelaten in wortelen tegen wortelvlieg

Wageningen - Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) heeft één middel toegelaten en twee uitbreidingen verleend. Het insecticide Coragen (rynaxypyr) mag voortaan tegen wortelvlieg in wortelgewassen en knolselderij en tegen rupsen in kool en witlof en tegen de maisstengelboorder in mais, het had al een toelating in aardappelen tegen de coloradokever.

Coragen tegen de wortelvlieg is een toelating waar telers al lang op wachtten, omdat er weinig middelen beschikbaar zijn om de wortelvlieg te kunnen bestrijden. De afgelopen twee jaar hadden telers toch de beschikking over Coragen via een vrijstellingsregeling. Verwacht werd dat Coragen ook toegelaten zou worden in cichorei, maar dat is niet het geval.

Het maisherbicide Callisto (mesotrion) kreeg een uitbreiding in vezelgewassen, koolzaad en andere oliehoudende gewassen en graszaad, uitgezonderd Engels raaigras. Ook mag Callisto voortaan tegen knolcyperus op onbeteeld terrein worden ingezet.

Het herbicide Stallion (clomazone en pendimethalin) is toegelaten in consumptie- en zetmeelaardappelen en in droog te oogsten erwten en veldbonen voor ensilage. Stallion kan beschouwd worden als een combimiddel van Centium 360 SC met Stomp 400 SC.

Of registreer je om te kunnen reageren.