Akkerbouw

Nieuws

'Hutspot komt uit Flevoland'

De helft van de Nederlandse telers van winterpeen zit in provincie Flevoland. Daar zitten ook de meeste uientelers (een derde). Hutspot komt uit Flevoland, constateert dan ook een marketingbureau.

Ook de meeste hectares aan winterpeen en zaaiuien zijn te vinden in provincie Flevoland. Dat constateert Prosu Databased Marketing op basis van eigen data. "Hutspot komt dus uit Flevoland", stelt het marketingbureau, de aardappelteelt hierbij even negerend.

Groningen en Noord-Brabant volgen Flevoland

Op verre afstand van Flevoland volgen Groningen en Noord-Brabant in de teelt van peen en ui, met elk 10 procent van de winterpeentelers. In zowel Noord-Holland als Zeeland zitten ook een kleine 10 procent van de telers. De arealen liggen hier ook rond de 10 procent.

Zeeland zit Flevoland op de hielen met uien

In uien zit Zeeland Flevoland aardig op de hielen. Hier ligt zowel zo'n kwart van het aantal bedrijven als het aantal hectares zaaiuien. Op verre afstand volgen dan Noord-Brabant en Zuid-Holland, op een gedeelde derde plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.