Akkerbouw

Nieuws 1554 x bekeken

Veldleeuwerik: enthousiasme over duurzaam groeit

Emmeloord – Stichting Veldleeuwerik verwacht dat de aansluiting op het Farm Sustainability Assessment 2.0 (FSA) van het internationale SAI Platform snel een groeiende groep kopers van agrarische producten enthousiasmeert voor duurzame landbouw.

In het wereldwijde initiatief SAI zoeken levensmiddelenproducenten en supermarkten samen naar duurzame productie, net als Stichting Veldleeuwerik dat in Nederland doet. De aansluiting van de Veldleeuwerik-systematiek op het FSA biedt telers een makkelijke en effectieve manier om hun duurzaamheid te beoordelen en te communiceren.

Bedrijf beoordelen en verbeteren qua duurzaamheid

Veldleeuwerikdirecteur Henk Heinhuis: "De Farm Sustainability Assessment van het SAI Platform is een uitstekende tool voor telers om hun bedrijf te beoordelen en de duurzaamheid op hun bedrijf te verbeteren. Daarnaast biedt het kansen om aan de wensen van de markt te voldoen."

Toekomst bedrijf in eigen hand houden

De organisaties willen de samenwerking versterken om de duurzame agro- en foodketens door te ontwikkelen. Peter Erik Ywema van SAI: "We zien de systematiek van Veldleeuwerik als een van de beste manieren voor telers om de toekomst van hun bedrijf in eigen hand te houden."

Internationale erkenning grote stap voorwaarts

De internationale erkenning van de Veldleeuweriksystematiek is een grote stap voorwaarts, benadrukt Heinhuis. "Ook voor onze partners creëert deze stap extra kansen in de afzetmarkt van de door Veldleeuweriktelers geproduceerde producten."

Of registreer je om te kunnen reageren.