Akkerbouw

Nieuws

'Tarweareaal EU krimpt opnieuw'

Parijs –Strategie Grains verwacht dat akkerbouwers in de EU voor het tweede achtereenvolgende jaar minder tarwe gaan telen.

Het Franse marktbureau schat het tarweareaal in de EU in 2016 op 24,0 miljoen hectare. Dat zou een krimp zijn van 100.000 hectare ten opzichte van dit jaar. In 2014 stond er nog 24,4 miljoen hectare tarwe in de EU. In 2013 was dat 23,3 miljoen hectare. De EU is de grootste tarweproducent in de wereld.

Strategie Grains denkt dat veel graantelers tarwe in hun bouwplan deels vervangen door gerst. Het marktbureau constateert dat deze herfst 3 procent meer wintergerst is gezaaid in de EU dan vorig najaar. De laatste twee jaar kruipt de gerstprijs richting die van tarwe. Dat maakt de gerstteelt aantrekkelijker voor de telers.

Of registreer je om te kunnen reageren.