Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Winter- en voorjaarsgewas tellen voor driegewas-regel

Londen – Britse akkerbouwers mogen winter- en voorjaarsvariëteiten van hetzelfde gewas apart meetellen voor de nieuwe driegewas-regel in het kader van de vergroeningseisen onder het nieuwe EU-landbouwbeleid.

Ook braakliggende grond kan meegeteld worden, maar daarbij gelden wel strenge eisen voor de minimumoppervlakte en voor de tijd dat die grond braak moet blijven liggen. Dat heeft minister voor plattelandszaken Liz Truss laten weten in een verdere toelichting op de vergroeningsregels.

Jaarlijks wordt op zo'n 5 procent van de Britse boerenbedrijven gecontroleerd of ze voldoen aan alle regels, waarbij die inspectie altijd in mei of juni zal plaatsvinden.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    zou Dijksma ooit van een Europa gehoord hebben?

Of registreer je om te kunnen reageren.