Akkerbouw

Nieuws 745 x bekeken

Akkerbouwapparaten aan elkaar verbonden

Emmen – Duizenden aangesloten apparaten van akkerbouwers over de hele wereld kunnen mobiel aan elkaar worden verbonden met de Machine-to-Machine (M2M)-diensten die het bedrijf Orange Business Services sinds kort levert aan adviesbedrijf Dacom.

Dat verbinden gaat via simkaarten van één provider. De onlangs gelanceerde Sensetion, de vereenvoudigde vochtsensor van Dacom, is als eerste uitgerust met deze connectiviteitsdienst.

Met de implementatie van de M2M-communicatie-infrastructuur worden gegevens over onder andere bodemvocht, zoutgehalte, bodemtemperatuur en de actuele weersomstandigheden verzameld en via het netwerk van Orange Business Services doorgezonden naar de gebruikers van Dacom-adviesdiensten.

Door sensortechnologie en internet te combineren kunnen telers gedurende het groeiseizoen hun teelt volgen en bijsturen en is teeltinformatie makkelijk deelbaar met de omgeving. Dat leidt tot een maximaal haalbare opbrengst met efficiënt gebruik van hulpstoffen als bestrijdingsmiddelen, meststoffen en water.

Of registreer je om te kunnen reageren.