Akkerbouw

Nieuws 1324 x bekeken 3 reacties

Exportrecord Oekraïne ondanks onrust

Kiev – De politieke onrust in Oekraïne belemmert de graanexport niet. De laatste weken is 3,75 miljoen ton graan verscheept in de havens, meldt het ministerie van Infrastructuur. Dat is meer dan in de weken er voor.

Oekraïne exporteerde dit seizoen tot nu toe (juli 2013 tot februari 2014) 21,8 miljoen ton graan. Dat is een record voor deze periode. In dezelfde periode een jaar eerder lag de export op 16,5 miljoen ton. "De exporteurs komen hun contracten na", stelt het ministerie.

Volgens marktbureau UkrAgroConsult is van 1 tot en met 24 februari 2,1 miljoen ton graan verscheept vanuit de havens. Dat is 53 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Het merendeel bestaat uit mais (1,8 miljoen ton). Daarna volgen tarwe (267.000 ton) en gerst (28.000 ton).

Laatste reacties

 • koestal

  De schoorsteen moet toch roken ,ondanks de onrust

 • ed12345

  Ik hoop voor hen dat de douane in oa Odessa genoegen gaat nemen met alleen maar steekpenningen en niet zoals in het verleden steek massa bedragen .Als ik het goed begrepen heb,heeft dat in het verleden soms de export gewoon lam gelegd

 • flyinghollander

  ED 12345 er is hier een grap in deze landen.
  Drie douna ambetenaren zijn vrienden. Twee van hun praten over de verjaardag van hun derde collega. Wat moeten we hem geven, laten we hem een bmw geven.,die heeft ie net gekocht. Wat als we hem een zwembad bij zijn huisje geven, die heeft ie net van het zomer gebouwd. Wat als we drie dagen vrij nemen en hij neemt onze dienst, zeggen ze elkaar verbaasd dat is ook te veel van het goede.

Of registreer je om te kunnen reageren.