Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Deens areaal wintertarwe stabiel

Kopenhagen - De wintertarweteelt in Denemarken voor de oogst in 2015 handhaaft zich met 642.000 hectare in grote lijnen op het niveau van het afgelopen jaar. Dat blijkt uit de ramingen van Danmarks Statistik.

In vergelijking met het ingezaaide areaal van najaar 2013 is sprake van een min van 5.000 hectare ofwel 1 procent. Het wintergerstareaal slinkt met 6 procent naar 111.000 hectare. Het met winterkoolzaad ingezaaide areaal blijft gelijk op 165.000 hectare. De totale met wintergewassen ingezaaide oppervlakte komt op 1,03 miljoen hectare (min 2 procent).

Los daarvan pakte de graanoogst afgelopen seizoen volgens de statistici relatief fors uit met 9,8 miljoen ton. Dat was 8 procent meer dan in 2013.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Altijd jammer dat boeren moeten opgeven wat ze zaaien. De handel profiteert daar veel van en de boeren dus niet. Zie graag dat die opgave-plicht afgeschaft wordt. Vooralsnog zouden boeren expres verkeerde opgave moeten doen.

 • ed12345

  Farmerbn ik denk tegenwoordig met zeer preciese luchtfotogafie het toch wel ongeveer ingeschat kan worden

 • farmerbn

  Mooi dan kan de verplichting eraf.

 • agro1

  fbn 3,hoe dom... en de ambtenarenbezigheidstherapie dan, waarin veeeeel apparaatskosten zitten en die lekker bij onze geliefde roverheid blijven, maar wel als subsidie op landbouw opgevoerd worden. allemaal crisismaatregelen, kunstmatig werkloosheid omlaag en alles verstopt in de bedrieglijke begrotingsbrij.

Of registreer je om te kunnen reageren.